Judit
3 °C
7 °C

Ausztriát kell verni a 2015-ös női világbajnokságért

2014.12.21. 13:48

Megtartották a 2015-ös, dániai női kézilabda-világbajnokság kvalifikációs tornájának sorsolását a magyar-horvát közös rendezésű Eb döntőjének napján. Ez a vb jelenti majd a 2016-os olimpia kvalifikációs tornáját.

Az Európa-bajnokságon hatodik helyen záró magyar csapat a kiemelt csoportba került a sorsoláson Franciaország, Németország, Montenegró, Hollandia, Lengyelország, Románia és Svédország mellé, így ezeket a csapatokat biztosan nem kaphattuk. A másik csoportban az Eb mezőnyének öt leggyengébb csapata, illetve a korábbi selejtezőcsoportból továbbjutott válogatottak kerültek.

Így az Ausztria, Horvátország, Csehország, Izland, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna alkotta csoportból kaphattunk egy válogatottat, a sorsolás során pedig Ausztriát kaptuk. Az osztrákokkal utoljára az Eb-re készülve, november végén találkozunk, akkor 38-24-re vertük őket. A két mérkőzést jövő júniusban játsszuk majd velük, a második lesz majd itthon. Az elsőre június 6-án vagy 7-én kerülhet sor, a visszavágó pedig rá egy hétre lehet.

Vetési Iván, a hazai szövetség elnöke az MTI-nek nyilatkozott a sorsolás után:

„Az ellenfél legyőzhető, a második mérkőzés lesz nálunk, és nem kell sokat utazni”, majd hozzátette, hogy Izlandot a távolság miatt, az oroszokat, a szerbeket és a horvátokat pedig az erejük miatt szerették volna elkerülni.

A vb-nek már öt biztos résztvevője van, a címvédő Brazília, a házigazda Dánia, a 2014-es afrikai döntőt játszó Kongó és Tunézia, illetve a torna harmadik helyezettje, Angola, de a vasárnapi Eb-döntő győztese, vagyis Spanyolország vagy Norvégia is biztos ott lesz jövőre a vb-n.

A többi páros:

Franciaország–Szlovénia
Németország–Oroszország
Románia–Szerbia
Hollandia–Csehország
Lengyelország–Ukrajna
Montenegró–Izland
Az Eb második helyezettje–Szlovákia
Svédország–Horvátország

A tornát záró sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy az EHF és a hazai szövetség aláírta a 2015-ös és 2016-os final four megrendezéséről szóló szerződést, így hivatalossá vált végleg, hogy nálunk ér véget a következő két női BL.

Emellett az All-Star-csapatot is kihirdették, amelybe nem került magyar játékos.

  • Kapus: Silje Solberg, Norvégia
  • Balszélső: Maria Fisker, Dánia
  • Balátlövő: Crisina Neagu, Románia
  • Irányító: Kristina Kristianson, Dánia
  • Jobbátlövő: Nora Mörk, Norvégia
  • Beállós: Heide Löke, Norvégia
  • Jobbszélső: Carmen Martín, Spanyolország
  • Legjobb védő : Sabine Jacobsen, Svédország
  • A torna legértékesebb játékosa: Isabelle Gulldén, Svédország

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?