nonono

Megszenvedett Egyiptommal a férfi kéziválogatott

2014.12.23. 18:59

Az idei Afrika-bajnokságon elődöntő egyiptomi válogatott a januári, katari világbajnokságra készülve találkozott a magyar férfi kézilabda-válogatottal, amely a 2016-os, lengyelországi Eb-re szeretne kijutni.

Talant Dujshebaev magyar szövetségi kapitány több alapjátékosnak pihenőt adott, sokakat szeretett volna kipróbálni, de ismét pályára lépett a sérüléséből felépült Nagy László. A szakvezető elmondása szerint minden nap, minden edzés, minden mérkőzés, amelyen együtt lehet csapatával, a fejlődést szolgálja. A karácsonyi szünet után január első felében két hétig újabb edzőtábor következik majd.

A Pécsen telt ház, vagyis 3000 néző előtt rendezett mérkőzésen az első öt percben egyáltalán nem esett gól, és a hetedik percben is csak 1-1 volt az állás, részben Székely bravúrjai miatt. A vendégek az első félidőben 10-7-re is vezettek, de a szünetre 15-13-ra sikerült felzárkóznunk.

A második félidőben Mikler két nagy ziccert hárítva segítette a magyar csapatot, amely 8 perc alatt ki is egyenlített, két perccel később pedig már fordítani is tudott. Innen sorban négy góllal ismét elléptek az egyiptomiak, ám Mikler további remek védéseinek is köszönhetően végül 31-28-ra sikerült felállni és nyerni, foglalta össze az MTI a mérkőzést.

Az örökmérlegben egy döntetlen és a mostanival együtt 14 magyar győzelem áll.

A két csapat legutóbb 2013-ban, a spanyolországi vb-n játszott, akkor 32-23-ra nyertünk ellenük.

Eredmény:

Magyarország-Egyiptom 31-28 (13-15)

magyar góldobók: Harsányi 5/2, Nagy L. 5, Ancsin 4, Pásztor 3, Szöllősi Sz. 3, Szöllösi B. 2, Nagy K. 2, Bodó 2, Lékai 2, Bánhidi 2, Arsandán 1