Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felmondtak Dániában a magyarokat őrületbe kergető edzőlegendának

2014.12.28. 19:27

Egy hét sem telt el a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság után, a dán szövetség nem nyelte le, hogy csak a nyolcadik helyen zárt az ország.

A szakvezetőként kétszeres olimpiai bajnok Jan Pytlick – első aranyát még 33 évesen nyerte, Mocsai Lajos volt a döntőben másik oldalon 2000-ben - nem folytathatta a munkáját, pedig úgy tervezte, hogy a jövő évi dániai világbajnokságra is ő készíti fel a csapatot.

Pytlick a magyarok ellen nagyszerű taktikát eszelt ki, csapata remekül meg is valósította, hogy levitték a kapust, és két beálló került a hatoson felálló magyar védelembe. 23-20-ra nyertek, ezzel a taktikával körülbelül 9 gólt értek el.

A dánoknak ezen kívül nem volt több jó meccsük, mert a lengyelek legyőzése kötelező nekik, a norvégoktól kikaptak, ezért sem juthattak a nyolcadik helynél előbb.

„Felesleges lett volna tovább várni, mert minden nap veszteség, hiszen nem úgy játszottunk és nem értük el azt a helyezést, amit szerettünk volna. Sok tehetséges, fiatal edzőnk van, hamarosan meglesz a megoldás” - indokolt a szövetség főtitkára, Jörgensen. A lapok úgy tudják, öt jelölt van, közülük kerülhet ki januárban az utód.

A kapus Sandra Toftot sokkolta a hír, volt olyan játékos, aki egyetértett ezzel a döntéssel.