Felmondtak Dániában a magyarokat őrületbe kergető edzőlegendának

2014.12.28. 19:27

Egy hét sem telt el a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság után, a dán szövetség nem nyelte le, hogy csak a nyolcadik helyen zárt az ország.

A szakvezetőként kétszeres olimpiai bajnok Jan Pytlick – első aranyát még 33 évesen nyerte, Mocsai Lajos volt a döntőben másik oldalon 2000-ben - nem folytathatta a munkáját, pedig úgy tervezte, hogy a jövő évi dániai világbajnokságra is ő készíti fel a csapatot.

Pytlick a magyarok ellen nagyszerű taktikát eszelt ki, csapata remekül meg is valósította, hogy levitték a kapust, és két beálló került a hatoson felálló magyar védelembe. 23-20-ra nyertek, ezzel a taktikával körülbelül 9 gólt értek el.

A dánoknak ezen kívül nem volt több jó meccsük, mert a lengyelek legyőzése kötelező nekik, a norvégoktól kikaptak, ezért sem juthattak a nyolcadik helynél előbb.

„Felesleges lett volna tovább várni, mert minden nap veszteség, hiszen nem úgy játszottunk és nem értük el azt a helyezést, amit szerettünk volna. Sok tehetséges, fiatal edzőnk van, hamarosan meglesz a megoldás” - indokolt a szövetség főtitkára, Jörgensen. A lapok úgy tudják, öt jelölt van, közülük kerülhet ki januárban az utód.

A kapus Sandra Toftot sokkolta a hír, volt olyan játékos, aki egyetértett ezzel a döntéssel.