A dán edzőlegenda: Keresztre feszítettek

2014.12.31. 09:20

Vasárnap tudta meg a dán női kézisek kapitánya, Jan Pytlick, hogy a 2015-ös dániai világbajnokságon nem vezetheti a válogatottat. Az ok: az Európa-bajnokságon csak nyolcadik lett csapatával.

A dánok a középdöntőben a lengyeleket verték, illetve a mieinket, és ellenünk tökéletesen bevált, hogy eggyel több emberrel támadnak, miután a kapust levitték.

Pytlick az ottani szakma egyik legnagyobb alakja, kétszer nyert olimpiát, 2000-ben a magyarok ellen fordított hatgólos hátrányból, 2004-ben Dél-Koreát verték a döntőben.

A szakember nem nyilatkozott hosszan, de annál hangzatosabb volt a reakciója.

„Kicsivel több támogatást szerettem volna kapni, mert két nehéz év van mögöttünk. Úgy éreztem magam, mint akit keresztre feszítettek, és szép lassan elfolyt az összes vérem” - idézte őt az Avisen című lap.

A szövetségben nem értették a kritikát – Ulrik Wilbek sportigazgató, a férfiak kapitánya ezért nem is tudott érdemben hozzáfűzni semmit -, nem tudták megfejteni, mire gondolt, amikor több törődést szeretett volna.

A lapok megemlítették, hogy az év nagy krízissel kezdődött, mert akkor Line Jörgensen lemondta a válogatottságot, de aztán az átlövő később visszatért.