Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Kétszeres olimpiai bajnok kapust igazolt az ETO

2015.01.26. 22:17

A Bajnokok Ligája-nevezési határidő előtt egy nappal a kétszeres olimpiai bajnok norvég kapust, Kari Aalvik Grimsbőt szerződtette a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának vezetősége. A BL-címvédő magyar csapatnál azért kellett sürgősen kapust keresni, mert a várandós világsztár norvég Katrine Lunde pótlására érkezett horvát Jelene Grubisic a hónap közepén térdszalagszakadást szenvedett, így a keretben két bevethető kapus maradt, a válogatott Herr Orsolya, valamint a 21 éves, még rutintalan Csapó Kyra, írja az MTI.

„A lehetőségeinket felmérve úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült az igazolásunk, hiszen Kari Aalvik Grimsbö személyében a világ élvonalába tartozó játékossal szerződtünk, méghozzá két és fél évre” - mondta a klub elnöke, Kelecsényi Ernő, aki még hozzátette: nincs kétségük afelől, hogy megállja a helyét a kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok és négyszeres Eb-győztes kapus. 

Grimsbö is térdsérülésből lábadozik, így Győrben most az a legfontosabb, hogy a december óta tartó rehabilitáció után zökkenőmentes legyen a visszatérés és a védőfallal is hamar összhangba kerüljön az új kapus. Kari Aalvik Grimsbö a decemberi Európa-bajnokságon porcsérülést szenvedett a jobb térdében már az első, románok elleni mérkőzésen, így a további meccseket ki kellett hagynia. Műtét, majd két hónapos rehabilitáció várt rá, amely most ér véget. A Győr megkeresése után gyors döntést hozott, és a hét végén családjával már Győrbe költözik.

„Nagyon meglepődtem, egyben nagyon boldoggá is tett a megkeresés. Sokat jelent nekem, hiszen a Győr egy régi tradíciókkal bíró klub, innen megkeresést kapni, ide tartozni nagy megtiszteltetés. Jelenlegi dán klubomat, a barátokat, társaimat ilyen hirtelen itt hagyni nehéz, de ez egy olyan lehetőség számomra, amire nem tudok nemet mondani” - fogalmazott az ETO új norvég játékosa. 

A 180 centis, 30 éves kapus - aki korábban Norvégiában és Dániában játszott - a jövő héten kezdi a közös munkát a győri csapattal, és a remények szerint a következő BL-mérkőzésen már pályára tud lépni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!