Hát mögül dobták a kézi-vb legszebb gólját

2015.01.29. 10:14

Kialakult az elődöntők párosítása a katari férfi kézilabda-világbajnokságon: Lengyelország-Katar és Spanyolország-Franciaország meccseket rendeznek pénteken. Az 5.-8. helyért a horvátok, szlovénok, dánok és németek csatáznak.

A lengyelek a legutóbbi öt meccsükön rendre kikaptak a horvátoktól, most azonban eljött a fordulat, és mivel a hajrában domináltak, 24-22-re megnyerték a negyeddöntőt.

Krajewski hát mögötti gólja

A meccs legszebb gólját Krajewski lőtte, aki Szmal kapus indítása után éppen csak össze tudta szedni a labdát a hatos előtt, és arra már nem volt ideje, hogy kivezessen egy szép lövést, ezért a háta mögött lőtte el, Alilovic kapus pedig nem tudott erre reagálni.

A lengyelek sikerének értékét növeli, hogy sérülések miatt kulcsembereik hiányoznak. Katarral szemben nem lesz könnyű dolguk, mert az összehonosított csapat a németek ellen az első félidőben szinte hibátlanul játszott. A 18-14-es vezetés után két gólt a végére is megtartottak, és 26-24-re nyertek.

A franciák simán kiütötték a szlovénokat (32-23), míg a spanyolok az utolsó pillanatban egy remek Canellas-lövéssel döntötték el a meccset a dánokkal szemben. (25-24)

Canellas gólja az utolsó pillanatban

Az olimpiai selejtezőre a vb 2-7. helyezettje mehet, azzal, hogy Katar elődöntős lett, szinte biztosan megrendezheti az egyik selejtezőtornát. Feltéve, ha nem nyeri meg a vb-t, mert akkor azonnal kvalifikálta magát Rióba. A franciák azonban esélyesebbek a végső sikerre.

A magyar válogatott a jövő évi lengyelországi Eb-n szállhat harcba a még kiadó két olimpiai selejtezős helyért.

Riválisok akadnak bőven: Svédország, Izland, Oroszország, Csehország, Macedónia, Szerbia, Norvégia. A felsoroltak közül csak egy előzheti meg Talant Dusebajev csapatát.