Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Vigyáznom kell a számra

2015.01.29. 11:29

Katar 18-14-es félidő után 26-24-re győzte le a németeket a férfi kézilabda világbajnokság negyeddöntőjében.

A németek izlandi kapitánya, Dagur Sigurdsson elismerte a hibáját: későn álltak át a nyitott védekezésről a hatos falra, Katar pedig az első félidőben 16-9-re is meglépett. Ekkora hátrány pedig ledolgozhatatlanná vált.

A szélső, Uwe Gensheimer azt nyilatkozta a Bildnek, hogy ez volt a legrosszabb meccsük a tornán, sajnos az egyik legfontosabb pillanatban.

A kapus Silvio Heinevetter ugyanakkor nem kertelt: „mi itt csak vendégek voltunk, nem nyerhettünk. Aki látta a meccset, átérzi, mire gondolok. Vigyáznom kell a számra, meg kell válogatni a szavaimat.”

A német szövetség elnöke elismerte, teljes a frusztráció, mert a csapat mindent megtett, de ennél többet nem érhettek el.

A korábbi kapitány, Heiner Brandt ugyanakkor kijelentette, hogy a jövőre nézve kifejezetten biztató volt a csapat játéka, és a jövőben számolni kell az országgal a világversenyeken.

A Bild természetesen megnevezi a két játékvezetőt, a macedón Nikolov, Nacsevszki párost, akikről nem mindig voltak rosszak a németek élményei, hiszen a Kiel a segítségükkel verte 32-31-re a Veszprémet a 2013 Final Fourért.

A németek amúgy szabad kártyával kerültek a vb-re, hiszen Ausztrália helyét töltötték be velük, a selejtezőn kiestek, mert kikaptak a most elődöntős lengyelektől.

A katariak spanyol kapitánya, Valero Rivera úgy érvelt a meccs után, hogy megérdemli ez az ország az elődöntőt, mert nagy erőkkel segíti a sportot. A földrész egyébként még nem adott vb-elődöntőst soha.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) most már érvelhet azzal, hogy nem Európa-központú a sportág. Igaz, ezt Katar nem önerőből, hanem jó játékosok honosításával érte el. A csapatban van szerb, bosnyák, montenegrói, kubai és francia igazolás is.

Katar a döntőbe is bejuthat, hiszen a lengyelekkel játszanak pénteken.