Árpád
-2 °C
3 °C

Vigyáznom kell a számra

2015.01.29. 11:29

Katar 18-14-es félidő után 26-24-re győzte le a németeket a férfi kézilabda világbajnokság negyeddöntőjében.

A németek izlandi kapitánya, Dagur Sigurdsson elismerte a hibáját: későn álltak át a nyitott védekezésről a hatos falra, Katar pedig az első félidőben 16-9-re is meglépett. Ekkora hátrány pedig ledolgozhatatlanná vált.

A szélső, Uwe Gensheimer azt nyilatkozta a Bildnek, hogy ez volt a legrosszabb meccsük a tornán, sajnos az egyik legfontosabb pillanatban.

A kapus Silvio Heinevetter ugyanakkor nem kertelt: „mi itt csak vendégek voltunk, nem nyerhettünk. Aki látta a meccset, átérzi, mire gondolok. Vigyáznom kell a számra, meg kell válogatni a szavaimat.”

A német szövetség elnöke elismerte, teljes a frusztráció, mert a csapat mindent megtett, de ennél többet nem érhettek el.

A korábbi kapitány, Heiner Brandt ugyanakkor kijelentette, hogy a jövőre nézve kifejezetten biztató volt a csapat játéka, és a jövőben számolni kell az országgal a világversenyeken.

A Bild természetesen megnevezi a két játékvezetőt, a macedón Nikolov, Nacsevszki párost, akikről nem mindig voltak rosszak a németek élményei, hiszen a Kiel a segítségükkel verte 32-31-re a Veszprémet a 2013 Final Fourért.

A németek amúgy szabad kártyával kerültek a vb-re, hiszen Ausztrália helyét töltötték be velük, a selejtezőn kiestek, mert kikaptak a most elődöntős lengyelektől.

A katariak spanyol kapitánya, Valero Rivera úgy érvelt a meccs után, hogy megérdemli ez az ország az elődöntőt, mert nagy erőkkel segíti a sportot. A földrész egyébként még nem adott vb-elődöntőst soha.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) most már érvelhet azzal, hogy nem Európa-központú a sportág. Igaz, ezt Katar nem önerőből, hanem jó játékosok honosításával érte el. A csapatban van szerb, bosnyák, montenegrói, kubai és francia igazolás is.

Katar a döntőbe is bejuthat, hiszen a lengyelekkel játszanak pénteken.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?