János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Löke és Amorim is az év kézilabdázója lehet

2015.02.16. 13:59

A Győri Audi ETO KC két légiósa, a norvég Heidi Löke és a brazil Eduarda Amorim is jelölt a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) honlapján az év női játékosa díjra. Mindkét játékos tagja volt a Bajnokok Ligájában a címét megvédő Győrnek, Löke pedig decemberben Európa-bajnok lett hazája válogatottjával.

Amorim - aki ebben az idényben már nem léphet pályára súlyos térdsérülése miatt - 2013 decemberében világbajnoki aranyérmet nyert, és mind védekezésével, mind gólerős játékával kitűnt a mezőnyből.

Az IHF jelöltjei az év játékosa díjra:

Nők: Cristina Neagu (román), Isabelle Gulldén (svéd), Eduarda Amorim (brazil), Marta Mangue (spanyol), Heidi Löke (norvég)

Férfiak: Nikola Karabatic (francia), Joan Canellas (spanyol), Thierry Omeyer (francia), Mikkel Hansen (dán), Domagoj Duvnjak (horvát)