Teljesen felforgatják jövőre a férfi kézi-BL-t

2015.02.25. 14:06

Ötszázezer eurót kap a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2016-os győztese, a négyes döntő összdíjazása egymillió euró lesz, de változik a lebonyolítás, jelentette be az EHF kedden a honlapján. A 2015-16-os kiírás pénzdíjainak tételes elosztását viszont csak március 26-án, a valenciai végrehajtó bizottsági ülés után hozzák nyilvánosságra.

Jelentős változás lesz, hogy a mostani főtáblás rendszert – amelyben 24 csapat küzd négy csoportban – felváltja egy 16 plusz 12 csapatos rendszer. Az erősebb ágon kétszer nyolc együttes küzd majd, a gyengébbiken pedig – ahová besorolják a kilenccsapatos selejtező legjobb három együttesét is – kétszer hat, írja az MTI.

Az erősebbik ág két csoportgyőztese egyből a negyeddöntőbe jut, míg a két második, harmadik, negyedik, ötödik és hatodik helyezett a hiányos nyolcaddöntőbe.  A gyengébbik ág első és másodikjai keresztbe játszanak  egymással, majd a két párharc győztese a csonka nyolcaddöntőben folytathatja szereplését, ahol az erősebbik ág két csoportmásodikja vár rá.

kezi

A csonka, azaz hatpárharcos nyolcaddöntő hat továbbjutója csatlakozik az erősebbik ág két csoportgyőzteséhez a negyeddöntőben. A negyeddöntő nyertesei jutnak a 2016. május 28-29-i négyes döntőbe.

A következő BL-kiírás selejtezőjét 2015. szeptember 5-én, illetve 6-án rendezik. A csoportkör szeptember 16-án rajtol és 2016. március 6-ig tart. A csonka nyolcaddöntő március 27-én zárul. A negyeddöntős mérkőzéseket   április 20. és május 1. között kell lejátszani.