Gigantikus BL-siker: továbbment a Szeged is

2015.03.22. 19:00
Mindkét magyar férfi kézilabdacsapat kettős győzelemmel jutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. A Pick-Szeged igazi nagyágyút fektetett két vállra másodszor is.

Története egyik legnagyobb győzelmét érte el a Pick-Szeged a múlt pénteken a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Löwent 34-30-ra verni idegenben azért is nagy teljesítmény, mert a Veszprém csoportmeccsen hét góllal, 32-25-re kikapott abban az arénában.

A visszavágón is tökéletesen és taktikusan játszva még egyszer felülmúlta a Löwent a Szeged, ezzel biztosították a helyüket a legjobb nyolc között.

A németek Ilyés vezető gólja után átvették az irányítást, a tizedik percben Gensheimer vezérletével 7-4-re vezettek. A dán Landin is sokkal jobb volt a kapuban, mint egy hete, igaz ezt az időszakot leszámítva nem sokszor találkozott a labdával.

Gondolni sem mertek akkor arra, hogy ilyen közel a vágyott továbbjutáshoz soha többé nem állnak. Pedig így történt, mert a magyarok spanyol edzőjének mindenre volt válasza.

Hat perc múlva ugyanis már a magyaroknál volt az előny (9-8). Bombac jól irányított, Balogh kiváló betöréseivel és villámgyors csuklómozdulataival és pontos lövéseivel nem tudtak megbirkózni, a szélsők is éltek. Hatalmas volt a tempó, de a Szeged abszolút felvette a versenyt.

Egy perccel a félidő vége előtt már 16-12 volt az állás - Källmann és Garcia Robledo is belejött, Vranjes is tarthatatlan volt beállóból -, és a játékrész utolsó gólja ugyan a svéd átlövő, Ekdal du Rietzé volt, a Szeged maximálisan felkészült az ellenfele játékából, és a futóversenyt is bírta.

Második félidő

A második félidő elején kisebb hullámvölgybe került Juan Carlos Pastor csapata, de ez nem tartott sokáig, mert 18-20 után, amikor a Löwen lendületbe jöhetett volna, Sierra fogott pár rendkívül fontos labdát, és a 44. percben már 23-21-re vezettek Baloghék.

A balkezes átlövő egyértelműen kiemelkedett a szlovén Bombac mellett, aki a heteseket magabiztosan gólra váltotta, emellett pedig jól mozgatta a beállókat és a lövőket is egyaránt.

Az utolsó negyedórában már egyre inkább idegesen kapkodtak a német sztárok, és arra sem volt esélyük, hogy megnyerjék a meccset. A továbbjutásról lényegében az utolsó öt percben már letettek.

31-29 lett a vége, a Szeged kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé, ahol a Veszprém mellett a lengyel Kielcét, a spanyol Barcelonát kaphatja, és a címvédőt búcsúztató német Kielt.

Óriási siker, hogy két magyar van a legjobb nyolc között, más nemzetet csak egy-egy klub képviseli.

Kedden sorsolnak 11 órától Bécsben, a kölni négyes döntőre mindkettőnek van esélye, ha nem húzzák össze őket.

A kiemeltek: Barcelona, Kiel, Kielce, Veszprém
A nem kiemeltek: PSG, Szeged, Vardar, Zágráb

MOL-Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen (német) 31-29 (16-13)
Magyar gólok: Bombac 9/4, Balogh 8/1, Källman 3, Vranjes 3, Robledo 3, Parrondo 2, Ilyés 1, Ancsin 1, Zubai 1 
A legjobb RN-góldobó: Gensheimer 11