Tomori: BL-t akarok nyerni, ezért mentem vissza Győrbe

2015.03.23. 11:30

Öt új játékos érkezik a BL-címvédő Győrhöz, így jelentősen átalakul a csapat a nyáron.

A jelenlegi szezon még javában zajlik és a Győri Audi ETO csapata előtt az év legnagyobb próbatételei állnak, hiszen például a Vardar Szkopjéval szemben kell kivívnia a továbbjutást a Bajnokok Ligájában. A győztes játszhat a budapesti négyes döntőben, a vesztesnek véget ér a sorozat. Tavaly a Vardar harmadik lett a győriek mögött.

Már ismert: a jelenlegi keretből Katrine Lunde távozása, rajta kívül Herr Orsolya, Szepesi Ivett, Vesna Milanovic Litre, Hornyák Ágnes, Macarena Aguilar és Jelena Grubisic szerződését nem hosszabbítja meg a klub. Ana Sen szerződéshosszabbítása egyelőre bizonytalan.

A jövő évi keret új tagjai: Tomori Zsuzsanna, Kiss Éva, Tóth Gabriella, Nycke Groot és Yvette Broch. A régi-új játékos, Tomori Zsuzsanna 2 évre érkezik az FTC Rail Cargo Hungaria csapatából, és a bal átlövő posztot erősíti majd – a most még sérült - Eduarda Amorim mellett.

A Székesfehérvártól érkező Kiss Éva szintén 2 évre érkezik, ő Kari Aalvik Grimsbővel közösen osztozik a kapusposzton.

A fiatal irányító, Tóth Gabriella a mosonmagyaróvári fiókcsapatból kerül át Győrbe, bízva abban, hogy tehetsége a BL-szintű elvárások mellett tovább bontakozhat. A decemberi Eb-n kifejezetten jól csatlakozott a felnőtt csapathoz.

A holland Cornelia (Nycke) Groot 2011 óta a dán Midtjylland irányítója, ő is 2 évre kötelezi el magát az ETO-ban. Beállós posztra érkezik a szintén holland Yvette Broch a Metzből, aki szintén 2017. júniusig kötött szerződést.

„Jelentős átalakulás lesz a nyáron, ezt a helyzetet részben az idei szezon sérülései miatti, időközi igazolások okozták” – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke.

„Az új keret kialakításánál mindenképpen fő szempont volt, hogy a csapat olyan erőt képviseljen, amellyel továbbra is Európa élvonalában maradhat. Továbbá igyekeztünk a lehető legtöbb posztra hazai játékost igazolni, valamint tovább folytatjuk a saját nevelésű, fiatal játékosaink beépítését a felnőtt csapatba.”

Tomori Zsuzsanna így kommentálta döntését: „Azért választottam a Győrt, mert BL-t szeretnék nyerni. Régi célom már ennek a kupának az elhódítása, és erre itt mindenképpen lehetőséget látok. Az ETO-ban végzett munkára van egy kis rálátásom, nagyon szimpatikus számomra, és úgy érzem, ebben a közegben, klasszis játékosok között még sokat tudok fejlődni. A feladat és az új lehetőség nagyon motivál, várom már a győri kezdést.”

Tóth azt mondta, nagy kihívás számára, hogy az ETO felnőtt csapatában szerepelhet, de évek óta ez a célja. Nem lesz egyszerű dolga, mert más típusú a játék, mint amit Mosonmagyaróváron megszokott, ezért biztos időbe telik, amíg beilleszkedik.

„Első körben szeretnék minél több játéklehetőséget kapni a Győrnél, és bebizonyítani, hogy ott a helyem a felnőtt csapatban” – mondta el Tóth Gabriella a győri folytatásról.

A Dániából érkező holland Nycke Groot szerint a Győrnek számos fantasztikus játékosa van, és Európa egyik legerősebb csapata. „Nagyon várom már, hogy része lehessek ennek a csapatnak, és harcolhassak a BL-trófeáért”

Az új, szintén holland beállós, Yvette Broch nagy lelkesedéssel várja győri szerepét: „Borzasztóan boldog és izgatott vagyok, hogy a jövő szezontól az ETO-ban játszom. Mindig is az volt az álmom, hogy egyszer Európa egyik top klubjában kézilabdázhassak. Nagy várakozással tekintek a következő szezonra, a győri játékra.”