SEHA Liga Final Four Veszprémben

2015.03.24. 16:44

A fehérorosz Meskov Breszt, a horvát RK Nexe és HC PPD Zagreb, valamint a szlovákiai Tatran Presov férfi kézilabdacsapata szerdán azért küzd Veszprémben, hogy bekerüljön a regionális SEHA Liga péntektől vasárnapig tartó négyes döntőjébe.

A négy klub keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy egyikük számára sem ismeretlen a helyszín, a Veszprém Aréna, hiszen az alapszakaszában már jártak itt, a két horvát klub ráadásul más kupa égisze alatt is játszott a csarnokban.

Közösen kiemelték, hogy a házigazda MKB-MVM Veszprém és a macedón Vardar Szkopje - két BL-negyeddöntős - számít esélyesnek a Final Four nagydöntőjébe jutásra, ugyanakkor a pénteki elődöntőben - bármelyikük is kerül oda a szerdai összecsapásokból - szeretnék megnehezíteni a két elitgárda dolgát.

Szerdán előbb a tavalyi ezüstérmes Breszt a Nexével találkozik - az alapszakaszban a fehéroroszok mindkétszer nyertek riválisuk ellen. Ennek a párharcnak a győztese mérkőzik majd pénteken a Szkopjével. A 2013-as SEHA Liga-bajnok Zagreb - amely szintén a nyolc közé került a BL-ben - a korábban a magyar élvonalban is megfordult eperjesiekkel vív meg az elődöntőért, ahol a továbbjutó a Veszprémmel csatázhat. Peter David, a tátraiak edzője kedvenc ellenfelének nevezte a zágrábi alakulatot, mivel az alapszakaszban kétszer is sikerült legyőzniük. Hozzátette: a horvát csapat jó formában van, ezt bizonyítja a BL-es továbbjutása is.

A torna hat csapatának képviselői jótékonysági akció keretében szerdán délelőtt gyerekeket látogatnak meg a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban. Az már korábban elhangzott a város és a házigazda klub vezetőitől, hogy ez lesz az aréna történetének legnagyobb eseménye.

A veszprémi hatos döntő programja:

március 25., szerda, az elődöntőbe jutásért:

Meskov Breszt (fehérorosz)-RK Nexe (horvát) 17.45

PPD Zagreb (horvát)-Tatran Presov (szlovák) 20.15

március 27., péntek, elődöntő:

Vardar Szkopje (macedón) - a Breszt-Nexe párharc győztese 17.45

MKB-MVM Veszprém - Zagreb-Presov párharc győztese 20.15

március 29., vasárnap:

A 3. helyért: 15.30, döntő 18.00