Laura, Alida
15 °C
32 °C

A Győr után az Érd és a Fradi is csúnyán kikapott

2015.04.05. 18:58

Négygólos vereséget szenvedett az Érd hazai pályán a Rosztov Don csapatától a női kézilabda EHF Kupa elődöntőjének első, vasárnapi mérkőzésén.

Rosszul kezdett az Érd: az esélyesebb rosztovi csapat sorozatban öt gólt lőtt, mire az első hazai válasz megérkezett. A nyolcadik percben, 1-6-os állásnál Szabó Edina időt kért, de nem tudta felrázni együttesét, amely a 10. percre hatgólos hátrányba került (4-10).

A folytatásban sikerült faragni a különbségből, a 23. percre két gólra jöttek fel az érdiek (8-10). Hamarosan újra négyre nőtt az oroszok előnye, ugyanis a vendégek gyors lerohanásaival nem tudtak mit kezdeni az érdiek. Ezzel együtt a mérkőzés felénél Nadine Schatzl időntúli hetesével ismét belátható közelségbe (13-15) került a magyar csapat a rosztoviakhoz.

A 37. percben Klivinyi Kinga lövésével egyenlített az Érd (17-17), majd négy perc múlva újból az oroszok vezettek két góllal (17-19). Küzdött a magyar csapat, ennek eredményeként a 46. percre ismét egyenlő lett az állás (20-20), de a vezetést nem tudta átvenni. A végére egyre több hiba csúszott az Érd játékába, így a rosztoviak fokozatosan elléptek. Többször vezettek öt góllal, előnyükből négy a végéig megmaradt, így számukra nagyon kedvező helyzetből indul majd a rosztovi visszavágó jövő szombaton.

Hétgólos vereséget szenvedett hazai pályán az FTC a Midtjyllandtól a női kézilabda KEK elődöntőjében, a párharc első, vasárnapi mérkőzésén, így szinte kilátástalan helyzetbe került a dániai visszavágó előtt.

A ferencvárosiak - akik 2011-ben és 2012-ben KEK-et nyertek - nagyon idegesen kezdték a találkozót, 0-2-nél szerezték első góljukat, majd a folytatásban is a vendégek akarata érvényesült. Az első félidő gyakorlatilag üldözőversennyé alakult, miután a Midtjylland 7-2-es előnyre tett szert, és Tomoriék innen próbáltak meg felkapaszkodni. A dánok magabiztosak és gyorsak voltak, míg a magyar csapat sokat hibázott. Ezzel együtt a játékrész hajrájában, 9-14 után 13-15-re így is megközelítette ellenfelét a Fradi.

A fordulás után gyorsan egyenlített Elek Gábor együttese, 15-15, majd 17-17 is volt az állás, ezt követően azonban megint ellépett a vendégegyüttes. A dánok német kapusa, Englert rendkívül jól védett, míg a Ferencvárosban Szamoránsky sok ziccert hagyott ki, Szucsánszki és Pena pedig büntetőket hibázott, így a különbség egyre nőtt. Az utolsó tíz percre már hitehagyottá vált a magyar együttes, semmi nem sikerült, és végül hét góllal veszített. A visszavágót jövő szombaton rendezik. (MTI)

Női EHF Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:

Érd-Rosztov Don (orosz) 24-28 (13-15)

Muratpasa Belediye (török)-Tvis Holstebro (dán) 25-38 (14-18)

Női KEK, elődöntő, 1. mérkőzés:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Midtjylland (dán) 23-30 (13-15)

Hypo Niederösterreich (osztrák)-Fleury Loiret (francia) 20-32 (10-18)