Zoltán
21 °C
36 °C

Kézilabdás supergrouppal lenne kézielnök Kocsis Máté

2015.04.09. 17:28

Világversenyeken éremeséllyel induló válogatottakat, a meglévőnél szélesebb utánpótlásbázist, infrastrukturális fejlesztéseket és a sportág eddiginél hatékonyabb népszerűsítését szeretné elérni Kocsis Máté, aki pályázik a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöki posztjára, írja az MTI.

A 33 éves Kocsis, aki jelenleg a Fidesz kommunikációs igazgatója és emellett Józsefváros polgármestere is, csütörtöki sajtótájékoztatóján a programja mellett az elnökségbe jelölt csapatát is bemutatta.

Ebben helyet kapna:

  • Mocsai Lajos, korábbi kapitány, a Testnevelési Egyetem rektora, akinek tapasztalatát, tudását és kapcsolatait kamatoztatná. Az ő területe lenne az edzőképzés és a tudományos munkák kidolgozása.
  • Pálinger Katalin és Radulovics Bojana, olimpiai és világbajnoki ezüstérmesek, akik a női válogatottakért és a női utánpótlásért felelnének.
  • Marosi László, az ő területe lenne ugyanez a férfiaknál.
  • Oláh Sándor, aki az amatőrök ügyének összefogásáért,
  • Bardóczy Gábor, aki a TAO-pénzekért,
  • Győrfi János, aki a sporttudományért és az innovációért, és
  • Tállay András, aki a sportegészségügyért és a teljesítménymérésekért felelne az elnökségben.
  • Novák András pedig a főtitkár pozícióját kapná meg.

Kocsis Máté programjában szerepelt az is, hogy szeretnének új csarnokokat építeni, illetve a már meglévőket felújítani, hogy még több gyereknek legyen kedve és lehetősége ezt a sportágat választani. Az elnöki program része az az elképzelés is, hogy létrehoznak egy központi adatbázist, amelyben minden játékos szerepel.

Azt is elmondta, hogy azért is tartották a sajtótájékoztatót a budapesti Tüskecsarnokban, mert szeretnék, ha az új létesítményben a kézilabda nagy teret kapna, illetve ha a fővárosban megerősödne a kézilabda.

Az MKSZ küldöttgyűlését jövő pénteken tartják. Kocsis mellett a korábbi 206-szoros válogatott átlövő, Farkas Ágnes is jelölteti magát. A 2011 júniusa óta elnök, Vetési Iván családi okokra hivatkozva március 5-én jelentette be, hogy nem száll harcba ismét a posztért.