Szeretjük az ilyen éles helyzeteket

2015.04.10. 17:35

 

Története egyik legfontosabb mérkőzése előtt áll a Győri Audi ETO KC. A női kézilabda Bajnokok Ligájának címvédője ugyanis a múlt héten 24-18-ra kikapott a macedón Vardar Szkopje otthonában.

A négyes döntő Budapesten lesz, bravúr kell, hogy bejusson oda a Győr. A sérültjeit az egész szezonban nehezen pótló csapat gyengéi kijöttek idegenben, az átlövők alig találták a kaput, a labdaeladásokat pedig könyörtelenül büntette a Vardar.

Ambros Martín vezetőedző így látja az esélyeket a szombati visszavágó előtt.

Készek vagyunk mindenre, hogy nagyot harcoljunk. Láttuk, mi történik, amikor az egyik csapat mélyen a tudása alatt, a másik pedig fölötte játszik. Kár, hogy így alakult, de már csak a szombati meccsre koncentrálunk. Szeretjük az ilyen helyzeteket, amikor igazán megmutathatjuk, mire vagyunk képesek. Át kell lépnünk a korlátainkat, mindenben el kell érnünk a maximumunkat, amit ebben a szezonban még nem sikerült produkálnunk. Nagyon fontos, hogy mindenki, még a szurkolók is ugyanúgy akarják a győzelmet, a továbbjutást. Most nem elég a tudásunk, a fejünk, most a szívünkre is szükség van, és a szurkolók támogatására is. Hiszem, hogy nyerünk.

Bódi Bernadett, a csapat szélsője azt mondta, hogy Szkopjéban nem történt tragédia, a meccs után megbeszélték, min kell változtatniuk a továbbjusért.

Nagyon elszántak vagyunk, és el kell felejtenünk a múltkori meccset. Tiszta lappal, tiszta fejjel kell indulnunk. A küzdőszellemünkkel minden rendben, egységesek, erősek vagyunk, és sokkal többre vagyunk képesek, mint egy hete.”