Angliában meglepődtek, hogy kézimeccsen is lehet szurkolni

2015.04.17. 19:30

Az angol női kézilabda bajnokságban van egy csak magyarokból álló csapat, a London Angels. A klub tavaly megnyerte a másodosztályt, és most az első osztályban is a dobogóért küzd. Pontegyenlőséggel áll a negyedik helyen. A csapatnak lelkes, kint élő magyarokból verbuválódott szurkolótábora is van. A London Angels Fanaticsnak azonban nem mindenki örül. Most éppen az is a baj, hogy túl lelkesen szurkolnak.

Az angol szövetség a Coventry elleni kupameccsen történtek miatt feddte meg a London Angelst. Az egyik Indexnek nyilatkozó szurkoló szerint az Angels botrányos körülmények között kapott ki. Eleve csak egy bíró vezette a meccset kettő helyett, de ami ennél is súlyosabb, hogy az ellenfél játékosai kétperces kiállításuk letelte előtt jöttek vissza a pályára. A meccs utolsó perceiről készült felvétel alapján az egyik kézis már 56 másodperc után újra a pályán volt. Ezután tovább fokozódott a fejetlenség, három Coventry-játékos kapott kétperces büntetést, de csak kettő ment le.

A szurkolók és a játékosok persze ezt nem tűrték tétlenül, a meccs végén a bírót is számon kérték. Az angol szövetség levelében azt nehezményezi, hogy a szurkolók az egész meccsen féktelenül viselkedtek – a meccs videójába belenézve nem történt semmi olyan, ami nagyon távol esne a lázas drukkolástól, persze néhány perc alapján nem szabad ítélkezni – , de ami súlyosabb probléma, hogy a jegyzőkönyvvezetőkkel (az egyikük még csak 16 éves volt) is minősíthetetlenül viselkedtek.

A szövetségnek és a rendezőknek az is sok volt, hogy a szurkolók ittak és hangosan doboltak. A levél szerint a dobszó zavarta a sportcsarnok más használóit. A szövetség felszólította a London Angelst, hogy rendszabályozza meg szurkolóit. „Tény, hogy az angol kézilabdában csak nekünk van szurkolótáborunk, de sokszor az ellenfél játékosai gratulálnak nekünk a nagyszerű hangulatért, mi pedig egy vereség után megtapsoljuk az ellenfelet" – nyilatkozta az egyik drukker.

A London Angels a szövetség utasításait követte, Kondor Gábor klubvezető leveléből az is kiderült, hogy a szurkolók szemetelése is gondot okozott. A bajnokságból már csak két meccs van hátra, a klub kicsit bekeményít, hogy ne szankcionálja őket a szövetség. Így a London Angels nem indít szurkolói különbuszt, a hazai meccseken nem lehet alkoholt bevinni, és aki részegen érkezik, azt be sem engedik.

„A csapat vezetősége és a szurkolók közötti vita miatt a London Angels Fanatics fehér pólóban jelenik meg a vasárnapi mérkőzés második félidejére" – írta az egyik szurkoló.