A hullámvölgyet se lehetett észrevenni

2015.04.19. 21:57

Az MKB-MVM Veszprém tavalyi siker után ezúttal is bejutott a kézilabda Bajnokok Ligája négy legjobb csapata közé, és várhatja a keddi sorsolást.

Mikler Roland tavaly még nem volt a csapat tagja, a boldogságtól csak kereste a szavakat a Digisport kamerája előtt.

„Tényleg olyan boldog vagyok most, hogy el sem tudom mondani, meg sem tudok szólalni. Ennek a klubnak és ennek a sikernek része lehetek, még fel sem fogtam. Nem is tudnék most egy részletes elemzést adni, annyi biztos, hogy fantasztikusan támadtunk.”

Gulyás Péter a meccsek előtt nem szeret jósolgatni, most azonban boldogan vállalkozott az értékelésre. „A végeredmény jól tükrözi a különbséget, jobbak voltunk. Volt egy hullámvölgyünk, amikor nem nagyon találtuk a támadásokat, de ezt is átvészeltük, igaz csak néggyel vezettünk akkor. Kölnben viszont ilyen hullámzás nem lehet, ott szinte minden támadásnak jelentősége lesz.”

A Veszprém a második félidőben legalább négy góllal vezetett, vagyis nem volt szembetűnő, hogy akadozott a játékuk.

„Maximálisan felkészülünk erre a meccsre, újat nem tudtak mutatni nekünk, mi ellenben megleptük őket” - összegzett a szélső, aki az elején villogott.

Nagy László azzal kezdte, hogy életük leghosszabb másfél órája van mögöttük, de megérte.

„Jóval több gólt lőttek, mint kint, de mi is, és ez életben tartott bennünket. Fontos volt, hogy az első félidőben el tudtunk menni néggyel. A második félidőre is úgy jöttünk ki, hogy döntetlenről indulunk, nem aludtunk el. Az lebegett előttünk, hogy a második félidőben is egy dologra kell törekedni, hazai pályán csak egy csapat nyerhet, az pedig a miénk. Nagyon nagy munka volt, örülünk. És igyekszünk túlszárnyalni a tavalyi negyedik helyet, mert az út itt még nem ért véget.”