Veszprém-Kiel a kézi-BL négyes döntőjében

2015.04.21. 12:20 Módosítva: 2015.04.21. 13:44

Kedden megtartotta az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének sorsolását.

A magyar bajnok a német Kielt kapta, ahogy tavaly is az elődöntőben. A Kiel akkor 29-26-ra nyert, most azonban a Veszprém erősebbnek látszik, hiszen a kapuban Mikler Roland kimagasló teljesítményt nyújtott eddig a sorozatban, beállóban pedig Andreas Nilsson is ott van a keretben, míg tavaly Uros Vilovszki volt.

A csoportmeccseken mindkét csapat egyszer kapott ki, az egyenes kieséses szakaszban a Kiel a címvédő, sok sérülttel küzdő Flensburgot kettős győzelemmel búcsúztatta, Szegeden azonban kikapott két góllal. A Pick ellen a kapusok gyengén védtek, a visszavágóra azonban visszatért a svéd Andreas Palicka, aki fontos labdákat hárított az elején. Tavaly a Veszprém ellen is jó napot fogott ki.

A Veszprém a spanyol La Rioját oda és vissza legyőzte, a PSG-vel szemben idegenben döntetlent játszott, míg hazai pályán 34-28-ra nyert.

"A tavalyi ezüstérmes együttes jutott nekünk, akik akkor a négyes döntő első napján egy eléggé furcsa mérkőzésen legyőztek bennünket, és a történelem most megismétli önmagát. Az egész csapatom nevében ígérhetem, hogy nem leszünk megilletődve az elődöntőben, úgy is fogalmazhatok, hogy a tanulópénzt tavaly már megfizettük" - jelentette ki a spanyol vezetőedző, Carlos Ortega a Telekom Sporthírszolgálatnak.

A másik ágon ennek megfelelően a spanyol Barcelona a lengyel Kielcével méri össze az erejét. A mieink csapatkapitánya, Nagy László utóbbit szerette volna.

Nagy szerint a visszavágás az egész magyar kézilabdázás dicsőségére válhat. "A most következő közel negyven nap alatt - ha éppen nem játszunk a magyar bajnokságban vagy a kupában - alaposan fel fogunk készülni a német csapatból. Azt már tudjuk, hogy nem sebezhetetlenek, hiszen Zágrábból és Szegedről is vesztesként távoztak. Vannak rossz és jó emlékeink is velük kapcsolatban, de mi most nem a múlttal, hanem a jövővel, a legszebb álmunk megvalósulásához vezető úttal foglalkozunk."

A Kiel részéről Alfred Gislason vezetőedző tisztelettel beszélt a Veszprémről: "A Veszprém egy begyakorlott és tapasztalt csapatot alkot, amely a jelenlegi szezonban tovább fejlődött. A Final Four favoritjának nem magunkat, hanem egyértelműen a Barcelonát tartom."

Thorsten Storm, a THW klubmenedzsere kedvező sorsolást emlegetett, kiemelve, hogy folytatni akarják az elmúlt évek sikersorozatát a magyarok ellen, és bízik benne, hogy a német közönség a négyes döntő egyetlen német csapata mögé áll majd.

Tavaly a korábbi meccset játszották a magyarok, most még csak annyi biztos, hogy május 30-án kerül sor a meccsre, a pontos programot később alakítják ki.

2020-ig Köln marad a négyes döntő házigazdája

A következő öt évben is Köln lesz a házigazdája a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kedden, a Final Four sorsolásán jelentette be, hogy további négy évvel meghosszabbították az északnémet várossal az eredetileg jövő nyárig szóló szerződést. Michael Wiederer főtitkár az EHF honlapján elmondta, az elmúlt években bebizonyosodott, hogy Kölnnél jobb helyszínt nem is találhattak volna, ugyanis évről évre több tízezer drukker tér vissza a eseményre. A férfi BL-ben 2010 óta rendeznek négyes döntőt, a kezdetek óta Köln a házigazda.