Vujin: Ha kapusaink nem sérültek, bárkit, bárhol megverünk

2015.04.28. 13:23

A jobbkezes átlövő, Marko Vujin sajnálja, hogy idén sem játszhat kézilabda BL-döntőt a Veszprémmel május végén. A magyar bajnok ugyanis a Kielt kapta már az elődöntőben május végén.

"Tavaly furcsa érzés töltött el, amikor kifutottam a pályára, hiszen egykori csapattársaim álltak velem szemben. Aztán felülkerekedett bennem a profi szellem, és nem volt már barátság. Így sem játszottam jól, de győztünk három góllal, és döntősök lettünk" - így emlékezett a tavalyi csatára a Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozó Marko Vujin.

Úgy gondolja, mindkét csapat jobb, mint tavaly ilyenkor. A Veszprémhez Zeitz épp Kielből került, míg náluk a címvédő Flensburgtól érkezett az erősítés: Weinhold. Rajta kívül a horvát Duvnjak és a spanyol Canellas.

„Ha a kapusaink nem sérültek, bárkit és bárhol le tudunk győzni, és ez Kölnben is így lesz" – jelentette ki.

A Szeged elleni idegenbeli BL-meccsen Palicka és Sjöstrand sem tudott rendelkezésre állni, Ege valamint Sonne pedig labdát is alig fogtak 31-29-re kikaptak.

Marko Alfred Gislassonnak, a Kiel izlandi edzőjének az egyik kedvence a Magyarországon tíz évet eltöltő, a nyelvet jól beszélő szerb, a játékos szerint is ragyogó az együttműködésük.

"Ő az, aki rászoktatott a határozottabb és eredményesebb védőmunkára, miközben a góllövő tudományom sem párolgott el. A BL rangsorban most 69 góllal a 10. helyen állok, a csapatomban viszont az elsőn. Valójában hetven gólnál tartok, de egyet a zsűri nem az én nevem mellé írt be."

Vujin úgy tartja, a német kézilabdázásban két címnek van igazán súlya és dicsősége. Az egyik a Bundesliga, a másik a Bajnokok Ligája.

„Bajnokként szeretnénk Kölnbe érkezni, és a bajnokok bajnokaként hazatérni. Két éve a Hamburg nyerte a Bajnokok Ligáját, tavaly a Flensburg. A német győzelmi sorozat folytatása idén a mi feladatunk – összegzett a még négy évig a városhoz kötődő játékos.