Budaörsre jönnek Európa legjobb strandkézilabda-csapatai

2015.05.20. 13:09

Európa legjobb tíz női és tíz férfi strandkézilabda-csapata méri össze tudását a hétvégén Budaörsön, a kontinentális versenysorozat döntőjén.

Ole Jorstad, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) strandkézilabda bizottságának elnöke a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a European Beach Tour 16 kvalifikációs versenyén összesen száz csapat indult. Közülük a 10-10 legjobb vehet részt a péntektől vasárnapig tartó finálén, amelyre a budaörsi városi uszoda, sportcsarnok és strand területén felállított homokos pályákon kerül sor.

Az indulók között a férfiaknál a Budaörs Beach Stars és a Dinamit BHC, míg a nőknél a címvédő OVB-Beach Girls, az OVB (Lady Bugs) és az Agenda Girls csapata képviseli a magyar színeket.

Horváth Gabriella, a magyar szövetség strandkézilabda albizottságának elnöke büszkén számolt be arról, hogy az EHF tavaly Magyarországot választotta az Év strandkézilabda nemzetének.

"Ezt az elismerést a klubcsapatok és a válogatottak, valamint a versenyszervezések alapján érdemeltük ki, s ezzel a döntővel szeretnénk bebizonyítani, hogy továbbra is méltóak vagyunk a díjra, valamint arra, hogy a 2017-es strandkézilabda-világbajnokságnak is Magyarország adhat otthont" - fogalmazott Horváth.

Neukum Tamás, a szervező bizottság elnöke, a Budaörsi Kézilabda Club szakmai igazgatója kiemelte, hogy az egész hétvégi versenyt a sportszerű versenyzés hangsúlyozásával rendezik meg. Ennek megfelelően a fair-playről szóló rajzpályázatot is hirdettek a budaörsi gyerekek körében, az esemény egyik védnöke pedig Kamuti Jenő, a Nemzetközi és a Magyar Fair Play Bizottság elnöke, aki személyesen is megjelent a sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a szervezők felkészültek a hétvégére beharangozott rossz időjárásra, s eszerint esőben vagy erős szélben sem szüntetik be a mérkőzéseket, viszont az ilyen helyzetekre más taktikával kell felkészülniük a csapatoknak.