Kinyírta saját csapatát az osztrák kapitány a vb-selejtezőn

2015.06.13. 15:55

Az idegenbeli 13 gólos győzelem (33-20) után hazai pályán 41-24-re verte a női kézilabda-válogatott Ausztriát világbajnok selejtezőn.

Az osztrákok kapitánya már kint is megpróbálta, hogy örökösen vészkapussal játszik, de akkor sem vált be ez a terve, könnyedén lőttek egészpályás gólokat a magyarok.

A sajátos játékfilozófiáját Győrben is erőltette Ausztria, teljesen érthetetlenül és értelmetlenül, hiszen nemcsak egészpályás gólokat kaptak, ha vissza is értek, akkor a vészkapus állt a gólvonalra, és neki igen könnyen lőttek gólokat a magyarok.

Nyilván nincs azonos súlycsoportban a két csapat, de ettől egy szorosabb meccs lehetett volna, mert 21-16 is volt a 40. perc körül. Igaz, 9 perc után már 7-1 volt, és a félidőben is 17-10 ide.

Utána viszont sorra jöttek a könnyű magyar gólok, Janurik kapus is pontosan célzott, a szélsők is.

 Németh András kapitány így összegzett: „Látszik, hogy kezd összeérni a csapat. Több poszt egyre jobban dolgozik együtt, javul az összjáték. A mostani mérkőzés eleje és vége tetszett, elégedett voltam, a középső szakasszal azonban nem."

A decemberi dániai vb-n sokkal keményebb meccsek várnak ránk. A 2-7. helyen végzők mehetnek a jövő évi olimpiai selejtezőre. A sorsolás június 24-én lesz.

Magyarország-Ausztria 41-24 (17-10)
továbbjutott: a magyar válogatott kettős győzelemmel, 74-44-es összesítéssel