Akkor már csak egy jó sorsolás kellene

2015.06.15. 12:57

Pénteken fél háromtól kiderül, a magyar férfi kézilabda-válogatott milyen csoportban játszik a jövő évi Európa-bajnokságon.

Már most tudjuk, hogy a második kalapból várjuk a sorsolást, ami kifejezetten jó amiatt, mert a házigazda lengyelekkel nem kell játszani. Kevésbé előnyös azonban, hogy az olimpiáért harcoló válogatottak közül nem tudunk játszani Izlanddal vagy Svédországgal, mert ők is második kalaposak.

Az Európa-bajnokság a legkeményebb torna a sportágban, és mivel a világbajnokságon nem voltunk ott, ez az utolsó esély, hogy az olimpiai selejtezőre jogot szerezzünk.

Lengyelország és Németország nem kerülhet össze a dánokkal és a horvátokkal, mert a lengyelek Krakkóban játszanak, a dánok Gdanskban, a németek Wroclawban, a horvátok Katowicében. 

Az alattunk lévő kalapokból a német és a szlovén a két legjobb válogatott. Ezért az lenne a legmeredekebb csoport, ha őket megkapnánk onnan, és mondjuk még a franciákat az elsőből.

A legegyszerűbb csoport: Macedónia, Montenegró, Magyarország, Horvátország.

De a csoportnál lényegesen fontosabb, melyik ágra kerülünk, mert jó lenne a lengyeleket elkerülni e tekintetben is. Viszont jó lenne a svédekkel vagy Izlanddal összekerülni, hogy szemtől szemben dőljön el, ki érdemes az olimpiára.

  • Első kalap: Dánia, Franciaország, Horvátország, Spanyolország
  • Második kalap: Magyarország, Izland, Lengyelország, Svédország
  • Harmadik kalap: Németország, Oroszország, Fehéroroszország, Macedónia
  • Negyedik kalap: Szlovánia, Szerbia, Montenegró, Norvégia.

A vb 3-7. helyezettek: Lengyelország, Spanyolország, Dánia, Horvátország, Németország
Katar ha megnyeri az Ázsia bajnokságot, akkor Szlovénia is csatlakozik az előző országokhoz. Ha az öt országból nyeri valaki az Eb-t, akkor Macedónia pótolja.