Tízezer eurót fizethet Karabatic a fogadási csalásért

2015.07.10. 17:17

A világ egyik legjobb kézilabdázójának számító francia Nikola Karabaticot, illetve öccsét Lukát is pénzbüntetésre ítélték, mivel évekkel ezelőtt érintettek voltak egy illegális fogadásban, írja az MTI.

A többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok irányító-átlövő - testvérével és több másik csapattársával együtt - még a Montpellier játékosaként fogadott csapatuk egyik, 2012 májusában játszott meccsére. A meccset a már francia bajnok nagy meglepetésre három góllal kikapott a Cesson-Rennes-től, később azonban kiderült, hogy Karabaticék pénzt tettek arra, hogy veszítenek.

A kézilabdázót az eset után egy évvel hat mérkőzésre eltiltotta a francia szövetség, most pedig egy francia bíróság 10 ezer euró megfizetésére kötelezte. Öccse 15 ezer eurós büntetést kapott. A játékosok ügyvédje az ítélet kihirdetését követően jelezte, hogy fellebbezni fognak.

Karabatic az előző szezonban az FC Barcelonával - a kölni döntőben a Veszprémet felülmúlva - Bajnokok Ligája-győztes lett, majd felbontotta szerződését a katalánokkal, és minden bizonnyal a Paris Saint-Germainhez igazol.