Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Japán ellen folytatja a női kézilabda-válogatott

2015.07.27. 12:41

Jövő hétfőtől ismét együtt készül a decemberi világbajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott, amely jövő pénteken a budapesti Elektromos Sportcsarnokban Japán válogatottja ellen lép pályára, tudósított az MTI.

"A csapat keretében kevés a változás az osztrákok elleni vb-selejtezőkhöz képest, hiszen júniusban elégedett lehettem valamennyi kerettag munkájával" - idézte a magyar szövetség hírlevele Németh András szövetségi kapitányt. "A mostani közös munka legfőbb célja, hogy folyamatosan találkozzon a válogatott, és az októberi Eb-selejtezők előtt ne teljen el túl hosszú idő gyakorlás nélkül."

A szakember meghívta a csapatba Zácsik Szandrát is, aki a japánok ellen feltehetőleg nem lép pályára, hiszen gyermeke születése után még nincs játékban, de a tréner szerint csak akkor lehetséges a csapatba építése a vb-re, ha már most megismeri a válogatottbeli feladatokat, taktikát. A magyar és a japán válogatott jövő szombaton is találkozik egymással.

A magyar női válogatott kerete: Bulath Anita, Triscsuk Krisztina (mindkettő Dunaújvárosi KKA), Janurik Kinga (Érd), Mayer Szabina (Fehérvár KC), Hornyák Dóra, Kovacsicz Mónika, Mészáros Rea, Szamoránsky Piroska, Szucsánszki Zita, Zácsik Szandra (valamennyi FTC-Rail Cargo Hungaria), Bódi Bernadett, Kiss Éva, Kovacsics Anikó, Planéta Szimonetta, Tomori Zsuzsanna, Tóth Gabriella (valamennyi Győri Audi ETO), Bíró Blanka (Ipress Center Vác), Erdősi Ildikó (Siófok Galérius Fürdő)

A válogatott további programja 2015-ben:

Eb-selejtezők:

október 7. vagy 8.: Magyarország-Szlovákia

október 10. vagy 11.: Finnország-Magyarország

világbajnokság, Dánia, december 5-20.:

csoportmérkőzések:

december 5.: Magyarország-Tunézia

december 6.: Szerbia-Magyarország

december 8.: Montenegró-Magyarország

december 9.: Magyarország-Dánia

december 11.: Magyarország-Japán