A Veszprém megrázta magát, fontos győzelem a BL-ben

2015.09.26. 19:27

A MVM Veszprém ezúttal nagyon jól koncentrált a hajrában és 28-24-re legyőzte a német Flensburgot a kézilabda Bajnokok Ligája csoportmeccsén.

A Veszprém nem a legnyugodtabb körülmények között készült a meccsre, mert hétközben lemondatták az addigi vezetőedzőt, Carlos Ortegát. Többek között a múlt heti Wisla Plock elleni döntetlen is közrejátszott ebben. A csapatot ez nem zavarta meg túlságosan, a megbízott edző Sabatéval is tudták tartani a lépést a múlt héten a PSG-t is legyőző, 39 gólt dobó Flensburggal.

A német csapat került előnybe, de nyolcpernyi játék után átvették az irányítást Nagy Lászlóék. Először vezetett a Veszprém (6-5). Ezután sorra lőtték a gólokat a hazaiak, fokozatosan elhúztak, a 22. percben már 14-9-re vezettek. A Flensburg azonban jól hajrázott a félidő végén, Eggert és Mahé góljaival 15-14-re zárkózott.

A második félidőben remek rajtott vett a Veszprém, Ilics hetesével indult a jó sorozat, majd Nagy, Ugalde is Lékai is betalált, négygólosra nőtt az előny (19-15). A Flensburg keményen védekezve még felzárkózott, de vezetni már nem tudott. A hajrára a Veszprém elvesztette kulcsemberét, Nagy László kézsérülés miatt kiszállt.

A Flensburg még nagyot hajrázott, de Alilovic fontos pillanatban, 25-23-nél lábbal védett egy büntetőt, a hátralévő időben pedig taktikusan játszott a Veszprém. A kilencgólos Ilics is betalált, valamint a nagyot játszó Zeitz is lőtt még gólt. A hazai klub az egész meccsen nagyon jól lőtt, 70 százalékos volt a pontosság, és a kapusteljesítmény is sokat hozott, a Veszprém kapusai 35 százalékkal, a Flensburgéi 22 százalékkal védtek.