Natália
2 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

Juan Carlos Pastor hosszabbított a szegedi kézilabdacsapattal

2015.11.03. 11:49

Juan Carlos Pastor vezetőedző és segítője, Marko Krivokapic 2019-ig meghosszabbította szerződését a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál, írta az MTI.

Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke kedden jelentette be, hogy a 47 esztendős spanyol trénerrel - aki 2013 nyara óta dolgozik a Tisza-partiaknál - és a zentai születésű másodedzővel is nagyon könnyen sikerült megállapodni a folytatásról. Hozzátette: a csapat tulajdonosa, Csányi Sándor igent mondott arra a hároméves tervre, amelynek része az edzőpáros szerződésének meghosszabbítása.

Pastor jelezte, három dolog volt fontos a döntés meghozatalánál. Egyrészt a felvázolt terv tetszett neki, másrészt érzi az elnökség bizalmát. A harmadik ok pedig a család, ugyan nincsenek vele, de segítenek a távolból is.

"Mindannyiunknak az a legjobb döntés, hogy itt folytatom a munkát. Mivel mindhárom dologgal elégedett lehetek, természetes volt, hogy hosszabbítok" - fogalmazott Pastor, aki 2005-ben világbajnok, 2006-ban Európa-bajnoki második, 2008-ban pedig olimpiai harmadik volt hazája válogatottjával.

A célokkal kapcsolatban kifejtette, hogy a magyar bajnokságban és a kupában is szeretnének nyerni, ezért jött ide két és fél éve.

"Nehéz lesz, de megpróbáljuk. A BL-ben is cél a fejlődés, amely szintén nem könnyű, mivel tavaly a legjobb nyolcig jutottunk, azt pedig nehéz túlszárnyalni. Úgy kell felkészítenünk a csapatot, hogy olyanokkal is versenyben legyünk, akik anyagilag jobb lehetőségekkel rendelkeznek" - tette hozzá.

A MOL-Pick Szeged Pastor és Krivokapic irányításával 2013 óta eddig 115 tétmérkőzést játszott, ebből 72-t a bajnokságban, hetet a magyar kupában, kettőt a Szuperkupában, 12-t az EHF-kupában és 22-t a Bajnok Ligájában. A 115 mérkőzésből 90-et (78 százalék) megnyert a csapat, 24-et elveszített (21 százalék), és csupán egyszer játszott döntetlent, a BL-ben tavaly a dán Aalborg ellen. Az összesen megszerezhető 230 pontból 181-et gyűjtött be, ez 78,7 százalékos teljesítmény.