Hatgólos hátrányból állt fel Dániában a Győr

2015.11.22. 17:03 Módosítva: 2015.11.22. 17:08

A női kézilabda Bajnokok Ligája első csoportkörének utolsó meccsén a Győri Audi ETO a dán Midtjyllandhoz a visszavágás határozott szándékával utazott.

Az itthoni meccsen ugyanis a rivális 25-21-re nyert, és mivel ugyan már mindkét csapat továbbment, de magukkal viszik a pontokat, a presztízs és revans mellett számszerű okai is voltak egy bravúrnak.

A magyarok a meccs elején kétszer is vezettek, de 4-3 után egyértelműen a dánok akarata érvényesült. Nagy tempót diktáltak, és könyörtelenül büntették lerohanásokkal a mieink támadásbeli hibáit, tompaságát.

17-11-re vezettek a dánok a 38. percben, akkor azonban Ambros Martín edző rátalált a megfelelő felállásra védekezésben:

Broch volt a zavaró, és több mint 13 percig nem talált a kapuba a Midtjylland.

Amikor pedig a falon esetleg átjutottak, jött Kiss Éva, és bravúrral védett.

19-18-ra már Amorimék vezettek - a világbajnok brazil átlövőnek öt akciógólja volt -, majd kettővel is elmentek, de Knedlikova kiállítása a lehető legrosszabbkor jött. A dánok ezt kihasználták.

Az utolsó perc 21-21-gyel és győri időkéréssel kezdődött.

18 másodperccel a vége előtt Knedlikova büntetőt harcolt ki, Görbicz ezt belőtte az egyébként kimagaslóan védő német Englertnek. Az irányító mind az öt hétméteresét gólra váltotta, a többi kísérlete viszont pontatlan volt.

De aztán egy gyors támadással rárohantak a magyar falra a hazaiak, és Jörgensen egy okos pattintással kilenc méterről 4 másodperccel a dudaszó előtt végül döntetlenre mentette a meccset. A 22-22-es döntetlen ezzel a lövéssel alakult ki.

A Győr 5 pontot visz a középdöntőbe, a dánok hármat, míg a macedón Vardar négyet. A másik ágról a montenegrói Buducsnoszt hét ponttal érkezik.

A Ferencváros egy izgalommentes meccsen verte a francia Fleury-t 36-23-ra, már a félidőre eldőlt a találkozó, mert kétszer annyit lőttek, mint a rivális. 24-12 volt ugyanis 30 perc után.

A Fradi hét pontot visz tovább a középdöntőben, ahol az orosz Rosztov lesz majd a legnagyobb ellenfele, de ennyire egyelőre nem szaladjunk előre.

"A legszebb álmaimat is felülmúlta a mai teljesítmény. Könnyed és remek volt a támadójátékunk, elképesztő, osztályon felüli volt a lövőteljesítmény" - értékelt a Sport1-nek  Elek Gábor.

Zácsik Szandra volt a legeredményesebb játékos, Elek szerint csak az volt a kérdés, mikor szakad át a gát nála a visszatérése után. A pillanat most jött el, az utolsó gól is az övé volt, alig rontott lövést, végül 11 találatnál állt meg. Fizikálisan sincs már lemaradásban.

A BL-ben most pihenő jön, mert december ötödikén kezdődik a női világbajnokság, ahol már az olimpiai selejtezőért is játszanak.