György
14 °C
24 °C

BL-győztes edző került Debrecenbe

2015.11.30. 18:47

Távozott Varga József, a Debrecen női kézilabdacsapatának vezetőedzője, akinek utóda a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Tone Tiselj lett, írja az MTI a klub közlése alapján. A játékosok hétfő délután értesültek az edzőváltásról, kedd reggel már Tiselj vezeti az edzéseket.

„Most éreztem, hogy a csapat eljutott arra a pontra, amelyen megállt a fejlődés” - mondta Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője, aki hozzátette Varga József pihen, de júliustól reményei szerint a DVSC kötelékében fogja folytatni a munkáját.

A közleményből kiderül, hogy a szlovén edzővel fél plusz egyéves szerződést kötött a DVSC, azaz nyáron, az addig eltelt idő tapasztalatait elemezve döntenek a folytatásról.

Az 54 éves Tiselj edzőként korábban - Szlovénián kívül - Dániában, Montenegróban és Romániában is tevékenykedett, illetve irányította a szlovén női és férfi válogatottat, valamint Montenegró női nemzeti csapatát is. A női Bajnokok Ligájában kétszer aranyérmet nyert a Krim Ljubljanával, férfi szövetségi kapitányként pedig a 2004-es Európa-bajnokság második helyén végzett csapatával.