Megvan a második győzelem is a kézi vb-n

2015.12.06. 20:13
Csak percekig volt szoros a szerbek elleni meccs, a vége sima 32-26-os győzelem lett. Tomori, Zácsik és a kapusaink is jól játszottak.

A Tunézia elleni sima győzelem után a legutóbbi világbajnokságon második szerbekkel meccselt a magyar kézilabda-válogatott a dániai kézi-vb-n. Jól is kezdtük a meccset, a védekezés egyben volt, és az első öt perc után kétgólos előnyben volt a magyar csapat. Különösen Tomori kapta el az elejét, nem nagyon tudták megállítani a szerbek,

az első hét magyar gólból hatot ő lőtt.

Az első tíz perc végére négygólosra nőtt az előnyünk, ezután kértek időt a szerbek. De hengereltünk  a folytatásban is, a szerbek helyzetkihasználása pedig továbbra is pocsék volt. Nagyon egyben volt a magyar csapat védekezésben és támadásban is, utóbbiról mindent elmond, hogy 91%-os hatékonysággal lőtt a magyar csapat a 13. percig. 

Hosszú szünet után az első negyedóra után voltak ismét eredményesek a szerbek. Görbicz hetesből már hatgólosra növelhette volna az előnyt, ez még kimaradt, Kovacsicz viszont a szélről továbbra is biztos volt, úgyhogy már 11-5 volt nekünk. 

Zácsik percei jöttek ezután, előbb messziről bombázta szét a szerb kaput, majd egy labdaszerzést vitt végig, aztán egy újabb bomba jött (14-7). Tartottuk az 5-6 gólos előnyt, a szerbek nem igazán tudtak közelebb kerülni, igaz, a mi helyzetkihasználásunk is romlott. Aztán a szünet előtt kicsit szétesett a csapat, a védekezés sem volt az igazi, és kettős emberhátrányba kerültünk, a szerbek pedig feljöttek két gólra, úgyhogy végül 18-16-tal zárult az első félidő. 

A rossz sorozat a szünet után is folytatódott, mert a szerbek emberhátrányból már egy gólra zárkóztak, és jó ideig nem is tudtuk őket leszakítani. A nyögvenyelős kezdés után a 39. percre már ismét háromgólos előnyben volt a magyar válogatott, a kapuban Bíró Blankának is fontos védései voltak, aztán Zácsiknak köszönhetően ismét négy gól volt az előny, ekkor kértek időt a szerbek.  

Beállt a 3-4 gólos különbség, de megint jött egy kisebb gödör: Görbicz hetest hibázott, kétperces kiállítások miatt sokat játszott a magyar csapat emberhátrányban. Nagyon jól jött, hogy a kapuba visszaállt Kiss Éva hetest és szerb helyzetet is védett. 

Az utolsó tíz percet kétgólos előnnyel kezdte meg a magyar csapat (25-23), ráadásul előbb emberelőnybe kerültünk, aztán Szucsánszki egy hetessel növelte is a különbséget. Kezdtek elfáradni a szerbek is a végére, vagy a kaput nem találták el, vagy Bíró védett bravúrral. Hat perccel a vége előtt a lehető legjobbkor jött Tomori kilencedik gólja, majd Szamoránsky bombájával sikerül tartani a négygólos előnyt.  

Ezt még növelni is sikerült a végéig, és ezzel a magyar válogatott második győzelmét is megszerezte a világbajnokságon, a végeredmény 32-26 lett.  Néhány megingás volt ugyan, de összességében kézben tartotta a meccset a csapat. 

Németh András szövetségi kapitány a meccs után:  "Az első húsz percben tökéletesen támadtunk, de nem volt jó a védekezés, majd a második félidőben jobban védekeztünk, de akkor pedig a támadójátékunk ült le. A cserék miatt egy kicsit elbizonytalanodtunk és a két játékvezető is sokszor kedvezett a szerbeknek, ezért is volt nehéz most játszani. A hajrát minden téren jobban bírtuk, van erő a csapatban"

Eredmények, 2. forduló:

Magyarország-Szerbia 32-26 (18-16)

----------------------------------

gól: Tomori 10, Zácsik 7, Szucsánszki 4/1, Kovacsicz 3, Szamoránsky 2, Görbicz 2/2, Bódi 1, Kovacsics 1, Mayer 1, Triscsuk 1, illetve 

Radojevic 5, Krpez-Slezak 5/1, Zivkovic 4/1, Stoiljkovic 4, Janjusevic 3, Liscevic 3, Georgijev 1, Radosavljevic 1