Dömötör
-1 °C
14 °C

Kisebb sérülés a női kéziválogatottban

2015.12.07. 19:40

Bulath Anita edzésen elszenvedett sérülése az egyetlen, ami zavart okozott a vb-n eddig nagyszerűen menetelő női kézilabda-válogatott táborában. A lányok bravúrra készülnek, kedden meg akarják verni az előző Eb-n negyedik Montenegrót.

A magyar válogatott alaposan kihasználta a női kézilabda-világbajnokság hétfői napján neki rendelt pihenőnapot: hosszabb alvás, taktikai jellegű edzés, majd pedig a stábtagoknak koldingi meccsnézés szerepelt a programban – derült ki Matuz Krisztiánnak, a Sport TV kiküldött kommentátorának a Harmadik Félidő című show-műsorban adott tudósításából.

„Sajnos a délelőtti edzésen Bulath Anita egy rossz lépés után kisebb sérülést szenvedett, így aztán az egészségügyi stábon még nagyobb a teher, hiszen Bíró Blanka bokáját is folyamatosan kezelni kell. Reméljük, nem kell cserélnünk – számolt be Matuz Krisztián. – Az edzésen egyébként főképp a Montenegró elleni védekezést gyakorolták, elsősorban Katarina Bulatovics semlegesítésére dolgoztak ki variációkat. Azért ennek tökéletesítésére még egy edzés kell, ezt kedd délelőtt tartja meg a keret.”

A hangulatra azonban ez sem nyomta rá a bélyegét, derült ki Krisztián szavaiból: „Boldogtalanságot senkin sem látni. de ez nyilvánvaló is ilyenkor. De azt hiszem, ez a két meccs be volt kalkulálva, és ezt a csapat is így számolta. A csoportmeccsek során most jön csak a neheze, a következő két mérkőzésen dől el, hányadikként megyünk tovább. A Montenegró elleni siker fontos hangulatjavító lenne, még ha igazából erre nincs is szükség. A keddi rivális legyőzése bravúr, de nem lehetetlen. Így számolnak ezzel a játékosok és a stábtagok is.”

A stáb egyébként nem bírta ki hétfőn sem élő kézilabda nélkül, Németh András szövetségi kapitánnyal az élen Koldingban a helyszínen tekintette meg a Dél-Korea-Franciaország csoportmérkőzést.