Szucsánszki: Iszonyatosan szégyelltük magunkat

2015.12.09. 22:46

A dánok legyőzésének kulcsa, egyben a meccs embere, a Fradi nyolc gólt szerző irányítója, Szucsánszki Zita volt a női kézilabda világbajnokságon. Az első félidőben jegyezte az összes találatát, vagyis a 15-12-es előny kiharcolásában abszolút meghatározó szerepet játszott. A második félidőben így már lényegesen nyugodtabban tudott előnyből játszani a csapat.

„Iszonyatosan szégyelltük magunkat azért, amit Montenegró ellen mutattunk kedd este. Ez a szégyenérzet vitt tovább bennünket a mai meccsre. Úgy látszik, minden ilyen nagy tornán kell nekünk egy nagy pofon, ami még jobban összerázza a csapatot. Segítettük egymást a pályán kívül eddig is, a pályán pedig tudtuk, hogy ott van a másik, aki majd besegít a támadásban vagy a védekezésben” - értékelt a Sport1-en.

Hozzátette, nagyon egyben voltak, és Görbicz Anitának óriási szerepe volt, hogy az ő formája ilyen lett.

„Elhitette velem, hogy újra vezérnek kell lennem, nemcsak a Fradiban kell ezt a szerepet megvalósítanom, hanem itt is. Annyira egy hullámhosszon voltunk, amikor együtt voltunk bent támadásban, hogy mindketten ugyanazt a figurát mondtuk be.”

Elismerte, az eddigi meccseken nem jöttek be a lövései, most megtalálta a kapusát, viccelődött.

„Elindultunk labda nélkül, nem a labdával birkóztunk, mielőtt megütnek már rég továbbadtuk a labdát. Kedden ellenben agyonvertek minket, és a labda még mindig a kezünkben volt. Ebből a gyorsaságból ziccereket alakítottunk ki. Nagyon boldog vagyok, mindenki kihozta magából a maximumot. Volt lerohanás, kapusteljesítmény, volt minden.”

Kifejtette, hogy a védekezésben sok labdát szereztek, amitől elbizonytalanodott az irányító, a lépéshibákat, az eladott labdákat is ez a bizonytalanság okozta.

"A váratlan megoldásokat is le tudtuk követni a védekezésben, míg a mi támadásainknál ők nem."

Magyarország ezzel továbbjutott, de ha a dánok elkapják Montenegrót, Szucsánszkiék pedig legyőzik a japánokat, akkor a csoport első helye is elérhető. Ami azt is jelentené, hogy Angola lehet az ellenfél.

Ha a másodikok vagyunk, akkor a másik csoportból a lengyelek jönnének jelen állás szerint.