Kinga, Kincső
16 °C
32 °C

Bóka Bendegúz nyártól Szegeden folytatja

2015.12.23. 15:42

A MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatában folytatja pályafutását nyártól Bóka Bendegúz. A klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a Balatonfüred saját nevelésű 22 éves balszélsője - aki már a válogatottban is bemutatkozott - egy plusz kétéves szerződést írt alá.

Bóka a mostani szezonban 18 meccsen lépett pályára az NB I-ben harmadik helyen álló Balaton-parti együttesben, és 53 gólt szerzett.

"Egy magyar tehetséggel sikerült megállapodnunk, akinek szép jövőt jósolnak a szakemberek. Jonas Källman és Bóka Bendegúz lesz majd a 2016/2017-es szezonban a balszélső" - nyilatkozta Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke.

"Több csapat is megkeresett, voltak kérőim, de amint meghallottam, hogy a Szeged szívesen látna, nem volt kérdés, hogy elfogadjam a szerződésem. Egy kiváló klubba igazolok, remek edzőtől, Juan Carlos Pastortól és egy világhírű játékostól, Jonas Källmantól tanulhatok. Az idény végéig a Füred játékosa maradok, és mindent megteszek azért, hogy sikeresen szerepeljünk, utána pedig következik egy izgalmas kihívás számomra, amit nagyon várok" - mondta Bóka Bendegúz.

Bóka már a harmadik jövő évi szerzeménye a klubnak, korábban a szintén Balatonfüredről érkező Bánhidi Bence, valamint a fehérorosz Szergej Gorbok érkezését jelentette be az egyesület. (MTI)