Olimpiai és világbajnok átlövő jön Győrbe Tomori helyére

2016.01.02. 10:41

Elsősorban a decemberi világbajnokságon súlyos sérülést szenvedő Tomori Zsuzsanna pótlására érkezik a Győri Audi ETO kézilabdacsapatába Ida Alstad, a norvégok egyszeres olimpiai, illetve kétszeres világ- és Európa-bajnok balátlövője, közölte szombaton a csapat.

Tomori megfelelő pótlását nehezítette, hogy olyan játékost kellett a helyére hozni, aki a szezonban még nem játszott a Bajnokok Ligájában, így a folytatásban benevezhetik a BL-ben, ezért esett a választásuk a 30 éves friss világbajnokra, aki fél évre, kölcsönbe érkezik a Byasen csapatától.

Ida Alstad
Fotó: Kallestad Gorm / SCANPIX

„Nagyon boldog vagyok, hogy a világ egyik legjobb csapatában játszhatok.  Bízom benne, hogy tapasztalatommal és védekező játékommal hozzájárulhatok új csapatom sikereihez. Bizonyára egy kis időt igénybe vesz majd, hogy felvegyem a győri játék ritmusát, de ez nem okoz majd gondot. Nagy segítség, hogy három norvég csapattársam is segíteni tud, illetve Nyckével is játszottam együtt a Midtjyllandban” - nyilatkozta Alstad, aki a január 9-i, Podgorica elleni meccsen már be is mutatkozhat.