Lundét nem tudta legyőzni a Fradi

2016.01.09. 15:34

A Ferencváros kétgólos vereséget szenvedett az orosz Rosztov-Don otthonában, a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában. Az orosz csapat végig vezetett, de támadásban semmi különöset nem mutatott, egyedül Katrine Lundénak, az oroszok norvég kapusának eszén nem sikerült sokszor túljárni. A sok hibával tarkított meccsen könnyen meglehetett volna a magyar győzelem is.

Lunde három bravúros védésével kezdődött a meccs. De sok-sok eladott labda és hiba volt mind a két oldalon. A Fradi keményen és hatásosan védekezett, így sikerült nyolc perc után is két gólon tartani az oroszokat és a Fradi neve mellett is két gól állt. A félidő felére annyit változott csak a kép, hogy az oroszok négy góllal léptek el, Lunde továbbra is bravúrosan védett, a Fradi meg keveset használta az eszét és bátortalan volt, ahogy Elek Gábor szakvezető mondta az egyik időkérésnél.

Lunde és az orosz kapufa is ellenünk volt, pechje is volt nem egyszer a magyar bajnoknak, a félidőre így is sikerült meccsben maradni és 13-11-es orosz előnnyel mentek pihenőre a csapatok.

Aztán a Fradi egygólos hátrányig jött fel, az oroszok is egyre többször hibáztak, de ami igazán bosszantó volt, hogy az első félidőben még szilárd Fradi-védelem kissé szétesett, és elől is a lövések vagy mellémentek, vagy Lundéban haltak el. Hiába küzdötte fel magát megint a csapat a döntetlen közelébe, az oroszok megint elléptek.

Aztán az utolsó két percben négy olyan szituáció volt, amikor a Fradi megfordíthatta volna a meccset, de egyszer sem sikerült gólt lőni, pedig ziccerek sora, emberelőny is mind a magyar csapat oldalán volt. Ezért a vereségért a Fradi csak magát okolhatja. A Rosztov maradt százszázalékos, míg a Ferencváros első vereségét könyvelhette el a BL-ben.

„A hazai pálya is segítette az önmagához képest gyengébben teljesítő orosz csapatot, de nem a játékvezetésre utalok, hanem a megszokott környezetre. Mi sajnos nem tudtunk úgy koncentrálni, ahogyan kell, sok buta, taktikai jellegű hibát követtünk el. Pontosabban kellett volna játszanunk, annak viszont örülök, hogy volt tartásunk, és ezzel a nagyon rossz játékkal is pariban tudtunk lenni ellenfelünkkel" - mondta Elek Gábor.

Az edző elárulta: szokatlan érzés számukra a vereség, mert az FTC az augusztus végén rendezett hazai Szuperkupa-mérkőzés óta nem kapott ki.

"Vissza kell állnunk arra a koncentrációs szintre, amelyen az előző félévben voltunk, és kell még egy nagyon pici idő számunka" - vélekedett Elek.

Az FTC jövő szombaton a norvég Larvikot fogadja.

Rostov-Don - FTC-Rail Cargo Hungaria 23-21 (13-11)