Dujsebajev keserű és csalódott

2016.02.02. 17:54

Csalódottságot és keserűséget érez Talant Dujsebajev, a magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, akivel kedden közös megegyezéssel bontott szerződést a magyar szövetség (MKSZ).

A kirgiz származású szakember az M4 Sportnak adott interjút skype-on keresztül. Elmondta, hogy múlt szerdán beszélt Kocsics Mátéval, az MKSZ elnökével, majd vasárnap a szervezet másik képviselőjével.

"Nekik is azt mondtam, amit mindig: a sorsomat az elnök kezébe helyezem. De továbbra is tartom: én mindig, minden körülmények között kész vagyok segíteni a magyar kézilabdát. Nézzük meg, mi a legjobb Magyarországnak, a magyar kézilabdának, és ha van egy edző, aki egész évben ott tud lenni, ahogy mondtam, semmiféle problémám nincs ezzel" - nyilatkozta a 47 éves spanyol-orosz tréner.

Dujsebajev hangsúlyozta, mivel szerződése van a lengyel Kielce csapatával, és "ott van az élete", lehetetlen számára, hogy egész évben Magyarországon éljen.

Dujsebajevvel a férfiak a vasárnap zárult lengyelországi Európa-bajnokságon a 12. helyen végeztek, így lemaradtak az ötkarikás selejtezőről és ezzel együtt a riói szereplésről.

A tréner kilenc olyan játékosnak szavazott bizalmat a tornán, aki korábban még nem játszott világversenyen, miközben több korábbi alapemberre - például Lékai Mátéra vagy Ilyés Ferencre - nem számított. A válogatott az első Eb-mérkőzését megnyerte, ám azután ötször kikapott, többször úgy, hogy pillanatnyi esélye sem volt, és nagy pofonokba szaladt bele.

"Csalódottságot és keserűséget érzek, mert amikor az ember elkezd egy munkát, amihez idő kell, azt jobb befejezni. Most tizenkettedikek lettünk az Európa-bajnokságon, de egy évvel ezelőtt ez a válogatott ott sem volt a világbajnokságon. Ez egy nagyszerű társaság, és azt gondolom, hogy ez az Eb jó tapasztalat volt nekik, amitől jobb csapat lettek. Tovább kell dolgozniuk, hogy még jobbak legyenek" - fogalmazott az ex-szövetségi kapitány, aki játékosként a FÁK-színeiben olimpiai bajnok, spanyol állampolgárként kétszeres olimpiai bronzérmes, játékosként és edzőként is Bajnokok Ligája-győztes.

"Szívesen segítettem volna nekik sokkal többet, szívesen adtam volna nekik több esélyt, hogy jobb játékossá váljanak" - tette hozzá a tréner.

Dujsebajev utódját egyelőre nem nevezte meg az MKSZ vezetősége. A férfi válogatottra legközelebb júniusban vár feladat, akkor játszik a szerbekkel oda-visszavágós alapon a 2017-es franciaországi vb-részvételért.