Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Korsós Dorina térdét műteni kell

2016.02.03. 17:15

Műteni kell Korsós Dorinának, a magyar bajnoki ezüstérmes Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapat válogatott szélsőjének térdét, felépülése pedig várhatóan fél évet vesz majd igénybe - jelentette az MTI.

    A 19 éves játékos kedden, a Budaörs elleni NB I-es találkozón egy ziccer után rosszul érkezett a talajra, és csak az orvosi stáb támogatásával tudta elhagyni a játékteret. A klub közleménye szerint a szerdai MRI-vizsgálat kimutatta, hogy a szélső térdében elszakadt az elülső keresztszalag, és valószínűleg a porc is megsérült, ezért már csütörtökön megoperálják.   
    A csapatot sújtó sorozatos sérüléshullám miatt a klubon belül már egy ideje tart a vizsgálat a lehetséges okokról. A stáb első sorban a megelőzésre és a regenerációra fordít kiemelt figyelmet, ennek fényében megkezdte a közös munkát egy erőnléttel, prevencióval és regenerációval foglalkozó szakemberrel.    
    Ennek eredményeképpen a bemelegítésbe és az edzésmunkába is új elemek kerülnek. Tervben van a konditerem gépparkjának modernizálása is, továbbá a klub speciális eszközökkel megkezdi a játékosok napi szintű állapotfelmérését, amely képes megmutatni a játékos aktuális terhelhetőségét. A sérüléseket további tényezők is képesek befolyásolni, úgymint a táplálkozás, vitaminok, életmód és a psziché. Ezen témákról a megfelelő szakemberekkel szintén folyik a konzultáció. Ezeket a változtatásokat az utánpótlásképzésben is alkalmazza majd a klub.
    Az elmúlt közel egy esztendő során sok győri alapember sérült meg súlyosan, és többen fél évet meghaladó időre dőltek ki.