Tóth Edmond irányítja az Eger férfi kézilabdacsapatát

2016.02.17. 15:36

Rosta István távozását követően Tóth Edmond szakmai irányításával készül tovább az Eger SBS-Eszterházy NB I-es férfi kézilabdacsapata. Szabó Róbert társadalmi elnök a szerdai sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy az új edzővel új korszakot nyit a klub, írta az MTI.

"Köszönet illeti Rosta Istvánt, hiszen az ő munkásságának is köszönhető, hogy az egri kézilabda az élvonalba került" - mondta, hozzátéve: az elmúlt néhány meccs alapján ugyanakkor úgy érezték, talán jobb eredményeket is elérhetett volna a csapat. Ezért ha nehezen is, de elfogadták Rosta István lemondását.

Most a vezetés azt várja, hogy új lendületet vesz a 13 csapatos bajnokságban 12. helyen álló csapat. Szabó Róbert kitért arra is, hogy magyar, fiatal, ambiciózus edzőt kerestek, e feltételeknek pedig az egri gyökerekkel bíró Tóth Edmond megfelelt.

Tóth Edmond kifejtette, szakmailag és fizikálisan is felkészült az egri csapat, így minden adott a bennmaradáshoz.

A 41 éves szakember 37-szer szerepelt a magyar válogatottban, korábban játszott többek között a Dunaferrben, majd Spanyolországban légióskodott. Az egri csapat előtt az NB I/B-s Mizse edzője volt.