Győr-Ferencváros negyeddöntő lesz a kézilabda BL-ben

2016.02.28. 16:47
A Ferencváros után a Győri ETO is nyert a kézilabda BL-ben, és mivel a többi meccsen is papírforma szerint alakultak az eredmények, egymás ellen játszik a két magyar csapat a negyeddöntőben. Ezzel biztossá vált, hogy lesz magyar csapat a Final Fourban, de csak egy.

Győzelmi kényszerbe került a Győri Audi ETO a vasárnai, CSM Bucuresti elleni meccs előtt, hiszen szombaton a Vardar nyerni tudott a Sävehof otthonában, amivel a magyar csapatot és a vasárnap este játszó Buducnostot is megelőzte. A továbbjutás persze már korábban biztossá vált a Győr számára, az viszont az utolsó fordulón múlt, hogy otthon, vagy idegenben kezdi-e a negyeddöntőt a csapat, ahol akár a Ferencváros is lehet az ETO ellenfele.

A bukaresti meccsen remek lendülettel kezdte a Győr, csak 1-1-ig volt szoros a start, de onnan elsősorban Sulland góljaival gyorsan ellépett előbb 6-2-re, majd a hajrára 12-6-ra a magyar csapat – a félidőre is ez a különbség maradt 14-8-as győri vezetéssel.

A második félidőben viszont beragadt kicsit az ETO, tizenkét és fél perc alatt csak négy gólt tudtak dobni, miközben a hazaiak 18-15-re zárkóztak. Győri oldalon főleg a leindítások mentek nagyon jól, védekezésben viszont nagyon sok volt a hiba, és jó pár elkerülhető hetest is összehoztak a Bucuresti játékosainak.

Szerencsére a hajrára Grimsbö nagyot javult és több remek védést is bemutatott, a Győr pedig úgy is újra három gólra tudta növelni az eredményét, hogy a román csapathoz hasonlóan náluk is megszaporodtak a hibák támadásban. Ennek ellenére nem nyugodhattak meg túlzottan, sőt, sorozatban kiharcolt büntetők, két Grimsbö-védés és egy remek leindítás kellett ahhoz, hogy végleg lerázzák a Bucurestit, és 50 másodperccel a vége előtt 24-21-re ellépve bebiztosítsák a győzelmet. A vége 24-22 lett, az ETO-ban Sulland és Löke is 5 gólig jutott, mögöttük Alstad jött 4 találattal.

Mivel a 2-es csoportban a Buducnost is nyert a Győr mellett, így a magyar csapat a második helyen végzett, míg a Ferencváros elé bejött a Franciaországban papírforma győzelmet arató Larvik, a harmadik helyre tolva az FTC. Ez alapján a két magyar csapat egymás ellen folytatja majd a negyeddöntőben – az első mérkőzést április 1-3, a másodikat 8-10 között kell rendezi, a párharcot a Fradi kezdi hazai pályán.

A két csoport továbbjutói 1-4, 2-3 párosításban találkoznak a negyeddöntőkben, ahol a következő mérkőzéseket rendezik:

  • CSM Bucuresti–Rosztov-Dov,
  • Vardar–Larvik,
  • FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO,
  • HCM Baia Mare–Buducnost,

vagyis a budapesti Final Fourban akár két román csapat is bejuthat.

Eredmények

CSM Bucuresti-Győri Audi ETO 21-24 (8-14)

a győri góldobók: Löke 5, Sulland 5, Alstad 4, Kovacsics 3, Amorim 3, Groot 2, Broch 1, Grimsbö 1

Thüringer HC-Rosztov-Don 28-32

Fleury Loiret-Larvik 28-31

Buducnost-Midtjylland 27-21