György
14 °C
24 °C

Fazekas és Iváncsik visszatér a kéziválogatottba

2016.03.23. 12:30
Xavi Sabaté, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 19 fős keretét az olimpiai- és vb-címvédő Franciaország elleni április 9-i touloni mérkőzésre, valamint az azt megelőző felkészülési időszakra.

A 2012-es londoni olimpia óta először szerepel a névsorban Fazekas Nándor, a Balatonfüred kapusa, és ismét kerettag a norvég Elverum jobbszélsője, Iváncsik Tamás.

Xavi Sabaté munkáját edzőként Debre Viktor segíti, aki tagja volt az 1986-ban vb-ezüstérmes magyar válogatottnak, később a spanyol Arratéban kézilabdázott, amelynek 2006-tól 2008-ig vezetőedzője volt. Eibarból visszatérve Magyarországra a Tatabánya együttesénél dolgozott, jelenleg a B.Braun Gyöngyös vezetőedzője, illetve az elmúlt másfél évben a magyar B-válogatottnál másodedzőként segítette az együttes munkáját. 

Sabaté az Európa-bajnokságon tapasztalt fiatalítási hullámmal csínján bánik - Dujsebajev indokolatlanul nyúlt hozzá néhány emberhez -, Bodót és Bánhidyt természetesen nem szeretné nélkülözni, de Faluvégiről és Borsosról lemondott, Lékai Máté valamint Császár Gábor ismét ott van a csapatban. 

A kéziseknek júniusban létfontosságú vb-selejtező jön a szerbekkel szemben, mert ha azt nem sikerül megvívni, akkor két egymást követő világbajnokságról maradnánk távol.

A magyar férfi válogatott kerete Franciaország ellen: 

  • Kapusok: BARTUCZ László (Csurgó), FAZEKAS Nándor (Balatonfüred), MIKLER Roland (MVM Veszprém)
  • Jobbszélsők: HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya), IVÁNCSIK Tamás (Elverum, norvég)
  • Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (MOL Pick Szeged), BALOGH Zsolt (MOL Pick Szeged), NAGY László (MVM Veszprém)
  • Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), LÉKAI Máté (MVM Veszprém)
  • Beállók: BÁNHIDI Bence (Balatonfüred), SCHUCH Timuzsin (MVM Veszprém), ZUBAI Szabolcs (MOL Pick Szeged)
  • Balátlövők: BODÓ Richárd (Grundfos Tatabánya), ILYÉS Ferenc (MOL Pick Szeged), JAMALI Iman (Kristianstad, svéd), NAGY Kornél (Dunkerque, francia)
  • Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüred), IVÁNCSIK Gergő (MVM Veszprém)

Férfi felkészülési mérkőzés, április 9., Toulon, Franciaország: 16:30 FRANCIAORSZÁG-MAGYARORSZÁG