Edzőkollégája fellökésével adta ki a dühét Pastor

2016.04.18. 09:18

A férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében a Veszprém 24-24-es döntetlen után hetesekkel verte meg a Szegedet.

Az utolsó percben történteknél azonban érdemes megállni. A szegediek edzője, Juan Carlos Pastor ugyanis valamiért átment a másik kispadhoz, és fellökte a Veszprém szintén spanyol szakvezetőjét, Xavi Sabatét. Nem lehetett nyomon követni, pontosan, mi váltotta ki ezt a nagy indulatot Pastorból, mert a kollégájára nem haragudhatott, maximum a játékvezetőkre.

Az utolsó szegedi támadásnál ugyanis a szlovén irányító, Bombac betört, egyértelműen belül akadályozták, a játékvezetők azonban már nem akartak közbeavatkozni, ezért inkább nem fújtak büntetőt csak egyszerű szabaddobást.

Bombac nem kapott hetest

Pastor a lökdösődés miatt azonnal elnézést kért, még az M4 kamerái előtt. Egyúttal elismerte, ő volt az, nem pedig a másodedzője, Krivokapics, akit a játékvezetők az eset miatt a lelátóra küldtek. 

A meccs után a Szegedet elhagyó válogatott átlövő - Tatabányán folytatja -, Ilyés Ferenc a konkrét esetre nem utalt, amikor azt mondta a Nemzeti Sportnak, mindenkinek az az érdeke, hogy a Veszprém nyerjen.

A krónikához hozzátartozik még, hogy amikor a hajrában a kétgólos előnyért támadott a Szeged, Bombac rosszul passzolt, utána egy lerohanásból egyenlített ki a címvédő, és lett 24-24.

A 48 gólból 14-et szerzett magyar játékos.

A bajnoki döntőben ismét összeméri erejét a két csapat.