Dán edző szedheti rendbe a női kézilabdát

2016.04.28. 22:10

A Lengyel Kézilabda Szövetség hivatalos honlapján jelentette be, hogy Kim Rasmussen nem folytatja a munkáját a női kézilabda-válogatottnál.

Annyit jelentettek be, hogy egy másik szövetségnél vállal munkát.

Ez akár lehet a magyar is, amelyik részéről Pálinger Katalin szakágvezető elmondta pár hete, hogy kapcsolatban állnak a szakemberrel, tárgyalnak vele, ő az egyik jelölt.

Rasmussen a román CSM Bukarest edzője is, amelyik a női kézilabda BL-ben két egygólos győzelemmel kiverte a nagy favorit orosz Rosztovot, amelyik mindaddig veretlenül menetelt.

Rasmussen kétszer jutott be a legjobb négy közé a lengyelekkel a világbajnokság négy legjobb csapata közé, 2013-ban és 2015-ben. Az utóbbi siker nekünk különösen fájdalmas, mert a magyar válogatottat győzték le a nyolc közé jutásért - később pedig az oroszokat -, ezzel a mieinknek elszálltak az olimpiai reményei.

A lengyelek aztán hiába lettek negyedikek, az olimpiára nem tudtak kijutni, mert az oroszokkal és a svédekkel nem bírtak.

A lengyeleknek a magyarnál valamelyest gyengébb a játékoskeretük, mégis jobban szerepeltek a vb-n, amit egyértelműen Rasmussen tevékenységének tulajdonítanak. A 2014-es magyarországi Eb-n voltunk előttük, akkor a csoportmeccsen legyőztük őket.

A válogatottat jelenleg a Győrrel BL-győztes Ambros Martín és a ferencvárosi Elek Gábor irányítja. Rasmussen mellett Martín is szóba jöhet a kispadra.