A Bukarest a Győrt legyőzve ért a kézilabdavilág tetejére

Bukaresti CSM- Győri ETO: 29-26 (hetesekkel)

Élő
DACSA20160402005
Dull Szabolcs
Bohus Péter
Ághassi Attila
2016.05.08. 17:26

A női kézilabdában a Bukaresti CSM nyerte a Bajnokok Ligáját, amelynek a döntőjében a Győr és a Bukarest emlékezetes mérkőzést játszottak egymással. 

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!

  • A románok edzője az a dán Kim Rasmussen, aki a lengyel válogatottat kétszer is a négy közé vitte a vilgbajnokságon (2013, 2015). Rasmussen a lengyelektől biztosan elköszön, és lehet, hogy Magyaroszágon folytatja, a szövetség elismerte, hogy tárgyal a 44 éves szakemberrel.

  • Papírforma szerint a Győr a döntő esélyese, a hiányzókkal együtt is erősebb a játékosállománya, nagyobb a rutinja, jobb a védekezése. Ám a Bukarest csupa esélyesebb csapatot ejtett ki, az addig veretlen Rosztov Dont, illetve tegnap a Vardar Szkopjét. Az elődöntőben ráadásul simán lemosták a pályáról a macedónokat, szóval komolyan koncentrálniuk kell a győrieknek, nem szabad leírni őket.

  • A nyolc között a románok nagy meglepetésre az addig veretlen orosz Rosztovot kettős győzelemmel búcsúztatták. A Győr is kétszer nyert, a Ferencvárost múlta felül.

    A román CSM egyszeres bajnok, míg a Győr 11-szer volt a legjobb hazájában. A CSM ennek megfelelően először indulhatott a Bajnokok Ligájában.

  • A Győr és a CSM Bucuresti már találkozott a szezonban, Magyarországon 28-22-re nyertek a győriek, míg idegenben 24-22-re voltak jobbak.

  • A Győri ETO a tavalyi BL-győztes Buducsnoszt Podgorica izgalmas legyőzésével, a Bukarest pedig a Vardar kiütésével került a női Bajnokok Ligája Final Four budapesti döntőjébe. A győriek 21-20-ra nyertek, a románok 27-21-re múlták felül a macedónokat.