Nagy László: Egyszer csak összeomlottunk

GettyImages-535367658
2016.05.29. 21:38

Az ünneplés helyett mély szomorúság maradt a veszprémi játékosoknak, csapatvezetőknek, szurkolóknak a megnyertnek hitt és végül elveszített férfi kézilabda Bajnokok ligája döntője után.

A kölni csarnok vegyes zónájában a levonuló játékosok közül többen jelezték az MTI tudósítójának, hogy nem tudnak nyilatkozni, annyira le vannak törve.

Lékai Máté nem volt köztük, ő elmondta, hogy a 45. percig minden remek volt és szép, majd akkor egyszerűen lefagytak. „Nem szabad nyolc-kilencgólos vezetést elherdálni. A hajrában Alilovicnak kellett megmenteni minket, aztán a büntetőpárharcban már végünk volt. Nem tudom, idegileg mikor tudunk magunkhoz térni ebből a sokkból, mert fizikailag bírnánk még.”

Nagy László, a Veszprém csapatkapitánya sem értette, hogyan omolhatott össze ennyire a csapat. „Amikor vezettünk már kilenc góllal, egyszer csak kimaradtak a helyzeteink, és a védelem is összeomlott. Nem tudtunk a kapusainknak segíteni, kiszolgáltatott helyzetbe hoztuk őket. Az edzőnk időt kért, szerette volna, ha megint nagyobb ritmusban játsszunk. Ez arra volt elég, hogy elvigyük a meccset a büntetőkig.”

Aron Palmarsson jelezte: mélységesen le van sújtva, nagy fájdalmat okoz neki a vereséget.

A döntő utáni sajtótájékoztatón Xavi Sabaté, az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője elkeseredetten nyilatkozott. „Most nem sikerült győznünk, valami plusz hiányzott. Nagyon szomorúak vagyunk az eredmény miatt és a szurkolóink miatt is. Tanulni kell ebből a fájó vereségből.”