Nem volt komoly a veszprémi kézisek vezetőjének azonnali lemondása

2016.06.16. 16:50 Módosítva: 2016.06.16. 16:51

Kálomista Gábor maradt a Veszprém Handball Zrt. vezérigazgatója, miután lemondását nem fogadta el a társaság igazgatósága. Kálomista első indulatában lemondott a posztjáról, miután az MKB Veszprém a férfi Bajnokok Ligája döntőjében kilenc gólos előnyről elveszítette a meccset.

Aztán megtárgyalták Kálomista lemondását, de az igazgatóság szerint Kálomista Gábor elmúlt évtizedben végzett munkája nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy a Veszprém kézilabdacsapata a tekintélyes magyar élmezőnyből a világ élmezőnyébe kerüljön. Csak az elmúlt néhány év sikerei (magyar bajnokságok, kupagyőzelmek, SEHA Liga, Bajnokok Ligája Final Four, Super Globe döntő) azt bizonyítják, hogy Kálomista Gábor munkájára alapvető szüksége van a veszprémi csapatnak, írja közleményében a klub, amelyet az MTI idéz.

Hozzátartozik a történethez, hogy Kálomista már akkor elkezdett ünnepelni, amikor a csapat jelentős előnyben volt, ezután nyilvánvalóan nehéz lehetett a csapat összeomlását megélnie. Akkor azt nyilatkozta a Telekom Sporthírnek, hogy „az öt évre kialakított tervünk részeként most kellett volna megmutatnunk, hogy nem csak képesek vagyunk a győzelemre, hanem tudunk is győzni. A történtek után nem tudom tovább folytatni a munkámat. Elhatározásom végleges és visszavonhatatlan. A klub biztos lábakon áll, kívánom az utódomnak, hogy legyen sikeresebb nálam. Sok-sok álmatlan éjszaka vár rám, a bennem kialakult fájdalom és csalódás fokát nem tudom szavakban kifejezni.