Edina
-12 °C
-3 °C

A forduló védése is a győztes Veszprémé

2016.10.01. 19:22 Módosítva: 2016-10-01 19:36:03

A Telekom Veszprém 32–26-ra legyőzte a svájci  Kadetten Schaffhausent a kézilabda Bajnokok Ligájában a 2. körben. A sima győzelem ellenére voltak a meccsnek olyan időszakai, amikor szorosabbá tudták tenni az eredményt a svájciak. Az ellenfélnél játszott Császár Gábor.

Otthon a Veszprémnek ez volt a BL-ben az első meccse. A második félidőben Alilovic hatalmas védése feltehetően a forduló védése lesz. Egy kapufáról kipattanó lövés az ellenfélhez érkezett, de Alilovic odaért és védeni tudott.

Veszprémben bátran kezdett az esélytelenebb Schaffhausen, és Császár remek passzaival az 5. percben 2-1-re vezetett, írja tudósításában az MTI. A svájciak előnye továbbra is megmaradt, és közel tíz percbe tellett a hazaiaknak, mire fordítottak (5-4).

A védekezés egyik oldalon sem volt jó, rengeteg gól esett, majd a Veszprém negyedóra után 9-6-ra ellépett, időt kért a Schaffhausen. Amikor emberelőnybe kerültek a vendégek, ledolgozták a hátrányukat (11-11), és a folytatásban is jól tapadt a svájci együttes, így csak az utolsó másodpercben szerzett gólnak köszönhetően vonulhatott el pihenőre előnnyel a Veszprém.

A második félidőt kettős emberhátrányban kezdte a magyar bajnok, ám 18-16-os vezetéssel jött ki ebből a szakaszból. Renato Sulic két ziccert is rontott, de aztán 22-18 lett az állás, amikor időt kértek a leblokkoló vendégek. Negyedórával a vége előtt az egyenlítésért támadtak. Ez azonban elmaradt, és megint a Veszprém jött lendületbe. Még a hajrá előtt időt kért a Schaffhausen, viszont ekkor már jól védekezett a Veszprém.

A Veszprém egy hét múlva a lengyel Wisla Plock vendége lesz.

  Lövések (százalékban)   68 60  
 Védések    34 14  
 Emberelőnyben gól   4 8  
Emberhátrányban    2

A meccs után Javier Sabate, a veszprémiek edzője azt mondta, nincs könnyű meccs az idén a BL-ben. Meg kell nézni kell a többi meccset, mindegyik nagyon nehéz. Nagyon örül, hogy nyertek, most pihenniük kell, aztán kedden SEHA-mérkőzés következik a Celje ellen. Szerinte az idén nagyon nehéz szezonra számíthat, aki hibázik. 

Nagy László azt mondta, kicsit nyögvenyelősre sikeredett ez a meccs. Az első félidőben 15 gólt lőttek, a másodikban is közel ennyit, ami azt jelenti, hogy alapvetően nem voltak rosszak a támadásban, de védekezésben és a kapusteljesítmény volt gyengébb a vártnál. „Akartunk, de megelőztek a lövésekkel, nem tudtuk azt az iramot diktálni, amit szerettünk volna".