A kézikapus két csapatot is meglepett, aztán szemtelen gólt vágott

2016.10.07. 10:36

A kézilabdában nem olyan ritkák a kapusgólok  – a fradis Szikora Melinda viszonylag gyakran talát be (itt és itt) – , de szinte mindig ugyanúgy születnek, a kapu üres marad taktikai cserék miatt, és máris jöhet az egészpályás gól. A francia Cléopâtre Darleux viszont az egész pályát bejátszotta.

A kapus nemrég tért vissza a válogatottba, és a norvégok elleni Golden League-meccsen megmutatta, hogy nemcsak a kapuban klasszis, hanem mezőnyjátékosként sem utolsó.

A kézikapus mindenkit meglepett, aztán szemtelen gólt vágott

A franciák nem tudták befejezni az egyik támadást, így a norvég kapus azonnal indított, a jobbszélen kedvező helyzetben is volt az egyik társa. Az átadás azonban nem sikerült Darleux kirohant a kapujából és megszerezte a labdát.

Kockáztatott, és bejött neki. Nem passzolt, csapattársai úgyis hátrafelé rohantak védekezni, aztán csak nézhették, mit csinál a kapusuk. Darleux végigvitte a labdát, majd egy remek testcsel után kapuba vágta a labdát. Ezzel lett 11-9 a franciáknak. Az előnyt azonban nem tudták megőrizni, a norvégok győztek 19-17-re.