Elfogyott a Lipcse a Fradi ellen

2016.10.29. 21:14

Már az elején eldőlt a Ferencváros harmadik meccse a női kézilabda Bajnokok Ligájában, 11 játékos, köztük három kapus és egy sérült mezőnyjátékos érkezett Budapestre, így végül a 26-22-es Fradi-győzelem a németekre nézve volt hízelgő.

A Fradinál is voltak problémák a sérültek miatt, de azért meglepő volt, hogy a németek kezdtek jobban, aztán 4-4-néál egyenlített a Fradi. A vártnál nagyobbat küzdött a Lipcse és 11-11 után csipán egy gólos előnnyel ment pihenni a szünetre a magyar csapat.

Aztán a 44. percben jött el a forduló pont. Az egyik legjobb német, Anne Hubinger, aki addig öt gólt dobott megkapta a harmadik sárgáját, így végképp elfogyott az erő a Leipzigből. Szikora Melinda fontos hétmétereseket fogott, a végén pedig a négygólos előnyt sikerült tartani, így a második győzelmet is megszerezni.

A Ferencváros jelenleg második csoportjában, azonos pontszámmal áll az első helyen álló Vardar Szkopjéval.

FTC-Rail Cargo Hungaria–HC Leipzig 26-22 (12-11)

Dabas. 1750 néző. V: Prastalo, Todorovic (bosnyákok)

Ferencváros: Bíró B. – Lukács V. 8, Kovacsics 2, Snelder 3, Mészáros R., Szucsánszki 2, Schatzl 7 (3). Csere: Szikora (kapus), Pena 3 (2), Jovanovics 1. Edző: Elek Gábor

HC Leipzig: Kramarczyk – Mazzucco 1, Hubinger 5, Minevskaja 4, Sturm 3, Reimer 4, Rode 3. Csere: Kurzke (kapus), Einarsdóttir 2. Edző: Norman Rentsch