Csak pletyka, hogy edzőt vált a Veszprém

2016.10.31. 21:14

A Telekom Veszprém hétfőn leszögezte, hogy Javier Sabaté a kézilabdacsapat vezetőedzője. Az MTI-hez eljuttatott közleményében a klub kérte a sajtót, hogy hírlapi kacsákkal ne nehezítse a magyar válogatott szövetségi kapitányának és a Telekom Veszprém vezetőedzőjének a munkáját.

"A Telekom Veszprém csapata sokat köszönhet a Magyar Kézilabda Szövetségnek, ezért is járult hozzá a munkáltató, hogy Javier Sabaté mester a Veszprém vezetőedzői posztja mellett vállalja a magyar válogatott szövetségi kapitányi tisztét egy olyan időszakban, amikor nehéz helyzetbe került válogatottunk a sikertelen olimpiai kvalifikáció és az ugyancsak gyengére sikeredett Európa-bajnokság után" - emelte ki közleményében a klub, hozzátéve, hogy a magyar válogatott Sabaté vezetésével jutott ki a 2017-es világbajnokságra, s vág most neki az Eb-kvalifikációnak is.

"A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a világ egyik legnagyobb és legnevesebb kézilabdaklubja, a magyar csapatsport egyik, ha nem legnagyobb értéke. Működését mind szakmai, mind egyéb értelemben hosszú távra tervezi - áll a kommünikében. - Mintegy kétszázezres szurkolótáborunk olyan támogatást biztosít csapatunknak, amellyel büszkén élhetjük meg győzelmeinket, és méltósággal viselhetjük a vereséget is."

A közleményben kifejtették, a csapat több, mint egy klub: "veszprémi szurkolónak lenni egy családhoz tartozást is jelent. És miként a családban szokás, a problémákat is magunk közt beszéljük meg, nyújtunk segítséget egymásnak, és örülünk közösen a sikernek".

A Veszprém Handball Zrt. a csapat működtetőjeként hangsúlyozta, tisztában van azzal, hogy "a csapat nehéz és erőltetett meneten van túl azzal, hogy a kézilabdázás népszerűsítése érdekében a teljes magyar bajnokságban való részvételt is vállalta".

"Ez komoly terhet ró játékosainkra, szakmai stábunkra és a hátteret biztosító munkatársakra is. De a Veszprém éppen azért volt képes az elmúlt évek során is számos alkalommal eljutni és gyökeret verni a világelitben, mert összetartó és fegyelmezett módon dolgozott. Szurkolóink tízezrei pedig méltányolták ezt akkor is, amikor sérülések, betegségek vagy egyéb dolgok miatt nehézségeink voltak" - írták a közleményben, amely így folytatódik: a csapat az idei esztendőben komoly missziót is vállalt azzal, hogy világhírű magyar és külföldi játékosok mellett kilenc fiatal magyar tehetségnek is lehetőséget biztosít abban, hogy a világ egyik leghíresebb kézilabdacsapatának játékosaként tanuljanak nagynevű társaiktól, példaképeiktől, s velük együtt léphessenek pályára egy-egy mérkőzésen.

"Reméljük ezzel hozzájárulhatunk a teljes magyar kézilabdázás fejlődéséhez és egy sikeres válogatott felépítéséhez is. Minderre - minden tiszteletünk mellett kijelenthetjük - még a magyar mezőnyben is alig akad példa" - fogalmazott közleményében a klub.