Edzőt buktatott a Győri Audi ETO KC

2016.11.07. 17:29

Menesztette hétfőn dán vezetőedzőjét, Jakob Vestergaardot a CSM Bucuresti női kézilabdaklub, miután az együttes címvédőként kétszer is kikapott a Győri Audi ETO KC-től a Bajnokok Ligája C csoportjában.

Az MTI a bukaresti egyesület közleményére hivatkozva megírta: Vestergaard helyére a román Aurelian Roscát nevezték ki. Rosca a 2015-2016-os idényben a HCM Baia Mare-t edzette, a nagybányai csapattal akkor a BL nyolcaddöntőjéig jutott.

A klub közleménye szerint a menesztésről azt követően határoztak, hogy elemezték a csapat idénybeli teljesítményét, és arra a következtetésre jutottak, hogy változásra van szükség a kispadon.

Vestergaardot május végén nevezték ki a román csapat élére, Kim Rasmussent váltotta, aki júliustól a magyar női válogatott szövetségi kapitánya. Május elején, a budapesti döntőben a CSM Bucuresti Rasmussen vezetésével legyőzte a Győri Audi ETO-t, és megnyerte a Bajnokok Ligáját.

A mostani BL-sorozatban a román csapattal azonos csoportban szereplő Győr eddig kétszer is jobbnak bizonyult a Bucurestinél, legutóbb pénteken, hazai pályán, 33-25-re, miután a román fővárosban is diadalmaskodott a BL-címvédő felett.

A CSM Bucuresti a mostani szezonban összesen három vereséget szenvedett el a BL-ben, így sereghajtó a csoportjában, de még van esélye továbbjutni a középdöntőbe.