Tragikusan kezdtünk, aztán szétfutottak minket

2017.01.24. 00:00

A csapatkapitány Nagy László szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott emelt fővel távozhat a franciaországi világbajnokságról, miután kedden 31-28-ra elveszítette a norvégok elleni negyeddöntőt.

"Hiányzott a nagyobb koncentráció, illetve a kapusteljesítmény és a védekezésünk sem volt ugyanolyan, mint a dánok ellen" - utalt az olimpiai bajnokkal szemben vasárnap megnyert nyolcaddöntőre Nagy László.

Hozzátette, támadásban is lassabbak, körülményesebbek voltak, mint két nappal korábban, a norvégok pedig "szétfutották" őket. A skandinávok a meccs elején 7-2-re, a szünetben 17-10-re, a második félidő közepén pedig már 26-16-ra vezetett, de Javier Sabaté szövetségi kapitány együttese végül három gólra felzárkózott, és 18-14-re megnyerte a második félidőt.

"Pozitívum, hogy a végén közelebb tudtunk férkőzni hozzájuk. Az első félidő megpecsételte a sorsunkat, de végül emelt fővel távozhatunk. Lehetett volna jobb és rosszabb is számunkra ez a világbajnokság. Tele van a padlás hetedik-nyolcadik helyekkel" - utalt Nagy László arra, hogy a magyar csapat 2007 óta sorrendben a kilencedik, a hatodik, a hetedik és a nyolcadik helyen végzett, míg két évvel ezelőtt nem jutott ki a vb-re.

Ezúttal a hetedik helyezett lett a magyar válogatott.

Zubai Szabolcs úgy fogalmazott, az első félidő első felében ment el a mérkőzés, utána már csak futottak az eredmény után. "Nagyon rosszul, tragikusan kezdtünk, most nagyon dühös és csalódott vagyok" - mondta a MOL-Pick Szeged beállója.

Hasonlóan látta a találkozó nagyobb részét Császár Gábor is, aki úgy nyilatkozott a lefújás után, hogy átrohantak rajtuk a norvégok.

"Más szinten játszott a két csapat. Eleinte nem tudtunk megfelelően felpörögni, és azt se felejtsük, hogy ellenfelünk egy nappal többet készülhetett. Később küzdöttünk, hajtottunk, a lehetetlent is megpróbáltuk a végén. Ennyire volt elég" - mondta a svájci Kadetten Schaffhausen légiósa.

Norvégia férfi válogatottja története legjobb eredményét érte el az elődöntőbe jutással. A legutóbbi két világbajnokságra nem jutott ki, és ezen a tornán is csak azért vehet részt, mert a szlovénokkal szemben elveszített pótselejtező után szabadkártyát kapott, mivel a tavaly januári Európa-bajnokságon negyedik lett.

A magyar válogatott a roueni C csoportban az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes német, az Európa-bajnoki harmadik horvát, valamint a fehérorosz csapattól kikapott, Chile és Szaúd-Arábia együttesét legyőzte, így a negyedik helyen jutott tovább, majd a nyolcaddöntőben elbúcsúztatta az olimpiai bajnok Dániát.

"Megérdemelten győztek a norvégok, akiknek fiatal, de remek csapatuk van, és az egész világbajnokságon ők a legjobbak a gyors indításokban - értékelt Javier Sabaté szövetségi kapitány. - Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, próbáltuk lassítani a támadásaikat, de az eredmény is mutatja, hogy a meccs elején nem sikerült, ráadásul eleinte támadásban is sokat hibáztunk. Büszke vagyok a csapatomra, hiszen ahhoz képest, hogy két éve a magyar válogatott nem volt ott a világbajnokságon, most kijutottunk, és bekerültünk a nyolc közé." (MTI)